ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δακρύζει 7 μήνες εικόνα της Παναγίας στο Βύρωνα – Δείτε το βίντεο

Δακρύζει 7 μήνες εικόνα της Παναγίας στο Βύρωνα
Δακρύζει 7 μήνες εικόνα της Παναγίας στο Βύρωνα – Δείτε το βίντεο

Εδώ και 7 μήνες δακρύζει η εικόνα της Παναγίας στο Βύρωνα

Συνεχίζει να δακρυρροεί η Παναγία Παρηγορήτρια στον Βύρωνα (Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνα).

Συγκεκριμένα στην εορτή του Γενεθλίου της Παναγίας την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 συνέβη για πρώτη φορά η δακρυρροή της ιεράς εικόνας της Παναγίας της Παρηγορήτριας στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας στο Βύρωνα, γεγονός, πού όλοι οι πιστοί με έκπληξη και δέος αντίκρισαν.

 

Τέσσερις μήνες μετά η εικόνα συνεχίζει να δακρύζει, όπως επισημαίνει σε νέα ανακοίνωση ο ναός.

«Με τη χάρη του Θεού και με τις πρεσβείες των Αγίων, εισήλθαμε αισίως στο 2021. Το έτος που παρήλθε άφησε ένα στίγμα πολύ βαθύ για την ιστορία της ανθρωπότητας μέσα από την εμφάνιση ενός ιού που τάραξε τα νερά και μας υπενθύμισε την ποταπότητα και αστάθεια της ανθρώπινης πεποίθησης.Μέσα όμως σε όλα αυτά τα οποία επακολούθησαν ανέτειλε μία ελπίδα, μία απρόσμενη παρηγορία αλλά και μία αίσθηση απαλλαγής από το φόβο και τον τρόμο που έσπειρε η πανδημία. Και ο λόγος φυσικά, για την παρηγορητική καθώς διαφαίνεται δακρυρροή της Ιεράς Eφεστίου Εικόνος της Παναγίας της Παρηγορητρίας που προστατεύει από το 2013 την ενορία του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος αλλά και όλη την Ιερά Μητρόπολή μας», τονίζεται.

Το γεγονός έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των πιστών οι οποίοι παρά τα μέτρα προσπαθούν να φτάσουν ως τον ναό και να προσκυνήσουν με την μητρόπολη να κάνει συνεχώς παρακλήσεις:

«Μια ιερή δακρυρροή που από την 8η Σεπτεμβρίου 2020 έως σήμερα, εξακολουθεί να υφίσταται περισσότερο από τέσσερις (4) μήνες και που μας υποδηλώνει τη διαρκή παρουσία και αρωγή της Μητέρας του Θεού αλλά και όλου του κόσμου.

»Στην ενορία μας συνεχίζονται οι παρακλήσεις στο ιερό πρόσωπο της Παναγίας μας, καθημερινά στις 11:00 το πρωί και στις 05:30 το απόγευμα, μνημονεύοντας τα ονόματα όσων αποθέτουν την ελπίδα τους σ’ Αυτήν, τα οποία συνεχώς λαμβάνουμε, είτε δια ζώσης είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

»Οι μαρτυρίες δε των πιστών για θαυματουργικές επεμβάσεις της Παναγίας μας συνεχώς πληθαίνουν, καθιστώντας το άγιο πρόσωπό Της ακόμα πιο αγαπητό και πιο αναγκαίο. Είναι κάτι που με μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί κάποιος να το επαληθεύσει.

Η Ιερά Παράκληση εξάλλου, θα μεταδίδεται μέσω της σελίδας του Ι.Ναού στο facebook, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή ώρα 05:30 μ.μ ενώ κάθε Κυριακή την ίδια ώρα θα μεταδίδεται ο Ακάθιστος Ύμνος ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας μας».

Ο Ι. Ναός παραμένει ανοικτός από 07:00 έως 18:30 καθημερινά, ενώ στην είσοδο του Ι. Ναού διατίθεται ο Παρακλητικός Κανόνας «εις την Παναγίαν την Παρηγορήτριαν», ποίημα της Καθηγουμένης Ισιδώρας Αγιεροθεϊτίσσης, για ατομική προσευχή!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ