Δεδομένη η παράταση του Lockdown στην Εύβοια – «Βράζει» ο νομός με τα νέα κρούσματα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεδομένη η παράταση του Lockdown στην Εύβοια – «Βράζει» ο νομός με τα νέα κρούσματα

Για μια ακόμη ημέρα η Εύβοια δείχνει να παρουσιάζει ιδιαίτερα υψηλό αριθμό μολύνσεων.

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ο ΕΟΔΥ κατέγραψε υψηλό αριθμό νέων κρουσμάτων κορονοϊού -την Τρίτη 2.147, ενώ το τελευταίο 24ωρο 1.913-, κάτι που, σε συνδυασμό με την επιδημιολογική εικόνα από τα νοσοκομεία αλλά και τις ενδείξεις στα λύματα μεγάλων πόλεων, σκιαγραφεί ένα ασφυκτικό πλαίσιο για το σύστημα υγείας της χώρας.

Σε υψηλό αριθμό επέστρεψαν τα κρούσματα κορονοϊού στην Εύβοια μετά την εκτίναξη του προηγούμενου 24ώρου. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την κατανομή των χθεσινών κρουσμάτων στην χώρα, στην Εύβοια εντοπίστηκαν 54 από τα συνολικά 1.913 κρούσματα, με την αναλογία να αυξάνεται στο 25,61 εκ νέου.

Πιο συγκεκριμένα στα κόκκινα βρίσκεται ξανά ο δήμος Χαλκιδέων με 38 νέες μολύνσεις ενώ έντονος προβληματισμός υπάρχει για τον δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού που καταγράφει 7 νέα κρούσματα.

Δείτε αναλυτικά τους δήμους:

ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ 38
ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 2
ΕΡΕΤΡΙΑΣ 4
ΙΣΤΙΑΙΑΣ-Λ.ΑΙΔΗΨΟΥ 7
ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓ.ΑΝΝΑΣ 1
ΣΚΥΡΟΣ 2

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδιού (“εισαγόμενα”) όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr