Δεκάδες φαναράκια στον ουρανό για τους νεκρούς στο ναυάγιο της Πύλου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεκάδες φαναράκια στον ουρανό για τους νεκρούς στο ναυάγιο της Πύλου

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία το απόγευμα της Πέμπτης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι η Μεσόγειος έχει μετατραπεί – όπως έλεγαν- σε νεκροταφείο αθώων ψυχών

Φαναράκια στη μνήμη των θυμάτων του πολύνεκρου ναυαγίου ανοιχτά της Πύλου, άφησαν να πετάξουν στον ουρανό διαδηλωτές κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία το απόγευμα της Πέμπτης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι η Μεσόγειος έχει μετατραπεί – όπως έλεγαν- σε νεκροταφείο αθώων ψυχών αλλά και κατά των πρακτικών που ωθούν τους ανθρώπους αυτούς να εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους.

Παράλληλα εξέφρασαν την αντίθεσή τους με τις πολιτικές της ΕΕ, αφού όπως τονίζουν, ενισχύουν τα κυκλώματα των δουλεμπόρων αλλά παράλληλα εργαλειοποιεί τους ανθρώπους.

«Στο έγκλημα αυτό είναι συνένοχες όλες οι κυβερνήσεις που ακολουθούν την πολιτική της έντασης της καταστολής με την Frontex, τους ορατούς και αόρατους φράχτες, τον εγκλωβισμό στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις απελάσεις και τις απαράδεκτες λίστες των λεγόμενων “ασφαλών” χωρών. Με δική τους ευθύνη έχουν μετατρέψει τη θάλασσα της πατρίδας μας σε υγρό νεκροταφείο χιλιάδων», ανέφερε σχετική ανακοίνωση αναφορικά με την κινητοποίηση.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν σωματεία εργαζομενων, φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία συνταξιούχων αλλά και φορείς της πόλης.

Η πορεία ξεκίνησε από το Άγαλμα Βενιζέλου, όπου νωρίτερα τα άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση, κινήθηκε στο κέντρο της πόλης και ολοκληρώθηκε στη Λεωφόρο Νίκης, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους.

Εκεί οι διαδηλωτές άφησαν φαναράκια να πετάξουν στον ουρανό, στη μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου.

Πηγή: Thestival

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr