«Δεν είναι πανδημία των ανεμβολίαστων»: Οι ειδικοί ξεκίνησαν να «κλείνουν το μάτι» στο lockdown
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δεν είναι πανδημία των ανεμβολίαστων»: Οι ειδικοί ξεκίνησαν να «κλείνουν το μάτι» στο lockdown

Ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος, πρότεινε - εμμέσως πλην σαφώς - lockdown για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Τη ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων που θα αφορούν τόσο τους ανεμβολίαστους όσο και τους εμβολιασμένους υπογράμμισε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Τάκης Παναγιωτόπουλος.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, μάλιστα, επεσήμανε πως «αν πηγαίνουμε με τη λογική ότι είναι η πανδημία των ανεμβολίαστων, κλείνουμε τα μάτια σε μια πραγματικότητα, δηλαδή στο ποιοι μετέχουν στη διασπορά του ιού».

«Πρέπει να ετοιμαστούμε και για πρόσθετα μέτρα. Πρέπει να γίνει σχεδιασμός για αυτά, ανεξάρτητα από πότε θα ληφθούν. Πρέπει να υπάρχει περιορισμός στην κίνηση και στην πληρότητα».

«Ακόμα τα γήπεδα λειτουργούν με 100% πληρότητα και ξεφεύγουν και των ελέγχων», ανέφερε ενδεικτικά.

«Τα μέτρα πρέπει να αφορούν και τους μεν και τους δε»

«Το εμβόλιο δεν αποτρέπει τη νόσο. Αποτρέπει τη βαριά νόσηση», ξεκαθάρισε ο καθηγητής.

«Δεν μπορούμε να λέμε ότι τα μέτρα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους. Πρέπει να αφορούν και τους μεν και τους δε. Αν πηγαίνουμε με τη λογική ότι είναι η πανδημία των ανεμβολίαστων, κλείνουμε τα μάτια σε μια πραγματικότητα, δηλαδή το ποιοι μετέχουν στη διασπορά του ιού. Εξού και η σύσταση ότι και οι εμβολιασμένοι πρέπει να φορούν μάσκα και να μη συγχρωτίζοντα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο πλαίσιο, το μέλος της Επιτροπής των Ειδικών ανέφερε ότι στην παρούσα φάση πρέπει πάση θυσία να μειωθούν οι ευκαιρίες συγχρωτισμού και να γίνονται οι έλεγχοι που χρειάζονται παντού και πάντα.

«Είναι ευοίωνο το γεγονός ότι υπάρχει μια επιπέδωση, αλλά η σταθεροποίηση είναι σε υψηλά επίπεδα. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμα να κάνουμε κι ένα κρίσιμο μέτρο προφανώς και είναι ο εμβολιασμός, αλλά και η αποφυγή συγχρωτισμού και η μάσκα».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr