«Δεν κάνουν πίσω» οι αγρότες: Ρεπορτάζ evima.gr από τα μπλόκα της Αταλάντης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δεν κάνουν πίσω» οι αγρότες: Ρεπορτάζ evima.gr από τα μπλόκα της Αταλάντης

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα, στο περιθώριο των αιτημάτων τους για ουσιαστική στήριξη του αγροτικού τομέα από την κυβέρνηση.

Δεν είναι διατεθειμένοι να «κάνουν πίσω» στα αιτήματα τους οι αγρότες.

Τα τρακτέρ παραμένουν στα μπλόκα με αναμένες τις μηχανές.

Ενδεικτική είναι η εικόνα στην περιοχή της Αταλάντης.

Στο σημείο υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα, στο περιθώριο των αιτημάτων τους για ουσιαστική στήριξη του αγροτικού τομέα από την κυβέρνηση.

Ομοια είναι η εικόνα και στο Κάστρο Βοιωτίας.

Σε κάθε περίπτωση, «η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο επεκτείνεται και το 2024», εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής μιλώντας στην «ώρα του πρωθυπουργού», στο πλαίσιο των κινήσεων στήριξης του αγροτικού κόσμου της χώρας που δρομολογεί η κυβέρνηση

«Το μέτρο έρχεται σε συνεννόηση με το ΥΠΟΙΚ καθώς η οικονομία πάει καλά» επισήμανε.

Υπενθυμίζεται πως αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι της πολύπαθης βόρειας Εύβοιας, προχώρησαν χθες σε συμβολικό ολιγόλεπτο αποκλεισμό της κυκλοφορίας στο δρόμο Χαλκίδας – Αιδηψού στο ύψος του χωριού Κήρινθος Μαντουδίου, όπου έχουν στήσει το μπλόκο τους.

Με τρακτέρ, μελισσοκομικά φορτηγά και αγροτικά οχήματα οι αγροτοκτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας – Άννας ενώνουν τις δυνάμεις τους και σχεδιάζουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι της βόρειας Εύβοιας εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τις ολέθριες συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς τον Αύγουστο του 2021 και τις συχνές καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή λόγω έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων.

«Ψίχουλα οι εξαγγελίες της κυβέρνησης»

Ο Μπάμπης Τσιβίκας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας χαρακτήρισε «ψίχουλα» τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την στήριξη των αγροτών και τόνισε πως λαός της περιοχής έχει βιώσει και συνεχίζει να βιώνει τον εμπαιγμό της κυβέρνησης.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας περιμένει ενίσχυση του μπλόκου με νέες δυνάμεις τις επόμενες ημέρες, ενώ παράλληλα σε συντονισμό με αγροτικούς συλλόγους από την υπόλοιπη Εύβοια σχεδιάζουν την κλιμάκωση του αγώνα και κοινές αγωνιστικές δράσεις.

Στο μπλόκο των αγροτών στην Κήρινθο της βόρειας Εύβοιας βρέθηκε αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μαντουδίου – Λίμνης –  Αγίας Άννας εκφράζοντας την στήριξη στον δίκαιο αγώνα που δίνουν.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr