ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν θα ξυπνήσει ο εφιάλτης του 13033, τα μέτρα που θα μας… συντροφεύσουν τον χειμώνα

Καμία πιθανότητα να ανακοινωθεί για τρίτο σερί χρόνο γενικό lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την επικράτεια δεν αφήνει η κυβέρνηση τονίζοντας πως τα οποιαδήποτε μέτρα ανακοινώνονται θα είναι τοπικού χαρακτήρα.
Δεν θα ξυπνήσει ο εφιάλτης του 13033, τα μέτρα που θα μας… συντροφεύσουν τον χειμώνα

Δεν προχωράει ο εμβολιασμός στη χώρα μας παρά το άνοιγμα της πλατφόρμας για την τρίτη «αναμνηστική» δόση εμβολίου. Όσο όμως αλλάζει ο καιρός και πλησιάζουμε στο χειμώνα, τόσο θα αυξάνεται η μεταδοτικότητα του ιού στη χώρα μας. Ήδη οι επιστήμονες μιλάνε για νέα έξαρση της πανδημίας τον επόμενο μήνα, με αύξηση των νοσηλειών και των κρουσμάτων.

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση τονίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί για τρίτη συνεχή χρονιά ολικό lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας και τα όποια μέτρα εφαρμόζονται σε επιβαρυμένες περιοχές θα είναι τοπικού χαρακτήρα, όπως ακριβώς ισχύει εδώ και μήνες.

Συνεπώς, η πανδημία στη χώρα μας μπαίνει σε νέα ρότα χωρίς κωδικούς 13033 για σούπερ μάρκετ, καταστήματα, γιατρούς και προσωπική άσκηση.

Χτες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφέρθηκε στις αποφάσεις και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, αποκλείοντας για ακόμη μία φορά την περίπτωση να ξανακλείσει η χώρα με lockdown και τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση κατάφερε να δώσει λύσεις που αποδίδουν και να επαναφέρει την κανονικότητα σε σημαντικό βαθμό».

Στο κόκκινο η Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές

xartis38

Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας, Καστοριάς, Ξάνθης και Δράμας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού (Covid-19) στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.

Επίπεδο 4 – Κόκκινο

Σε αυτό το επίπεδο ετοιμότητας προβλέπονται τα πιο κάτω μέτρα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ