ΔΕΘ 2021 – Τα μέτρα για τους νέους: Επίδομα 1.200 ευρώ, δωρεάν GB και μηδενισμός τέλους τηλεφωνίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΘ 2021 – Τα μέτρα για τους νέους: Επίδομα 1.200 ευρώ, δωρεάν GB και μηδενισμός τέλους τηλεφωνίας

Ένα μεγάλο πακέτο ελαφρύνσεων ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 85ης ΔΕΘ, με τους νέους να βρίσκονται στο επίκεντρο.

«Ξεκινώ από τους νέους. Μεγαλώσατε μέσα στην κρίση, μέσα σε lockdowns, βιώνετε την κλιματική κρίση. Μπροστά σας δεσμεύομαι να παλέψω ώστε να αλλάξει αυτή η εικόνα με εσάς στο προσκήνιο. Εισηγούμαι εθνικό σχέδιο δράσης με τη νεολαία, που θα συζητήσουμε μαζί σε κάθε περιφέρεια τους επόμενους μήνες. Δεν είναι αφελής ακούω την κριτική σας για αυτό και τολμώ ένα ξεκίνημα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και παρουσίασε τα μέτρα για τους νέους.

«Πρώτη πρωτοβουλία από μέρους μας το πρώτο ένσημο. Νέοι έως 29 ετών χωρίς προϋπηρεσία θα ενισχύονται για 6 μήνες από την πολιτεία με 1.200 ευρώ στην πρώτη πρόσληψη. Τα 600 θα πηγαίνουν στους εργοδότες και τα υπόλοιπα 600 θα κατευθύνονται στους νέους πέραν του μισθού τους για να τα ξοδέψουν όπως θέλουν. Από το 2022 οι επιδοτούμενες νέες θέσεις εργασίας αυξάνονται στις 150.000 από τις 100.000. Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα επεκτείνεται και στους σπουδαστές των ΙΕΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Από 1/1 2022 μηδενίζεται για τους κάτω των 29 το ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας και data, όσο για τους εφήβους 15 έως 17 ετών αυτοί που θα έχουν εμβολιαστεί θα τους προσφέρουμε 50 δωρεάν gb data στο κινητό τους», ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης, καθιερώνεται από το 2022 η μόνιμη ψηφιακή κάρτα για τους νέους.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr