Διαμαρτυρία των συνταξιούχων της Εύβοιας την Τρίτη 14, Δεκεμβρίου στην Χαλκίδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία των συνταξιούχων της Εύβοιας την Τρίτη 14, Δεκεμβρίου στην Χαλκίδα

Τι ζητούν οι συνταξιούχοι της Εύβοιας προχωρώντας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Χαλκίδα

Σε διαμαρτυρία προχωρούν οι συνταξιούχοι της Εύβοιας την Τρίτη 14, Δεκεμβρίου στη Χαλκίδα


Την Τρίτη
14 Δεκέμβρη ώρα 11 π.μ. στην πλ. Ταχυδρομείου οι συνταξιούχοι της Εύβοιας                                                                θα στείλουμε αγωνιστικό πρόστιμο στην κυβέρνηση!

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι,  τη στιγμή που καθημερινά χάνουν τη ζωή τους 100 περίπου άνθρωποι από τον κορονοϊό και δεν επαρκούν οι ΜΕΘ για τους διασωληνωμένους, βλέπουμε στον κρατικό προϋπολογισμό να μειώνονται κατά 245 εκατομμύρια οι παροχές Υγείας, κατά 139 εκατομμύρια η χρηματοδότηση των νοσοκομείων, κατά 52% οι δαπάνες για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Η κυβέρνηση όχι μόνο επιμένει στην πολιτική της “ατομικής ευθύνης” προς τους εργαζόμενους και τον λαό, προσπαθώντας να απαλλαγεί από τις τεράστιες δικές της ευθύνες για την εγκληματικά ανεπαρκή αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά τώρα έρχεται να επιβάλει και χρηματική τιμωρία στο λαό.

Στοχεύοντας κύρια στους συνταξιούχους, ανακοίνωσε πως οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών (στη μεγάλη πλειοψηφία τους συνταξιούχοι) θα πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα, τα οποία, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, θα αποδίδονται στα νοσοκομεία για τις ανάγκες τους!!!

Η κυβέρνηση αποδείχνεται πολιτικός αρνητής μιας πλατιάς, οργανωμένης, στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καμπάνιας πειθούς των διστακτικών λαϊκών ανθρώπων για τον εμβολιασμό. Αποδείχνεται πολιτικός αρνητής της ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας. Αντίθετα το υπονομεύει ακόμα περισσότερο, με νέες περικοπές των δαπανών για την Υγεία στον προϋπολογισμό, προς όφελος των ιδιωτών επιχειρηματιών. Και επιχειρεί, με μια απαράδεκτη απόφαση, να φορτώσει την κάλυψη των δαπανών αυτών και πάλι στον λαό. Απορρίπτουμε και καταγγέλλουμε την απόφαση της κυβέρνησης για το χαράτσι αυτό. Απαιτούμε να την αποσύρει άμεσα.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να τηρούν τα μέτρα προστασίας τους, να φορούν μάσκες κλπ., να εμβολιαστούν, αξιοποιώντας τα επιστημονικά επιτεύγματα, που όμως δεν αποτελούν πανάκεια για την πανδημία και δεν δικαιολογούν τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες.

Στις 14 του Δεκέμβρη οι συνταξιούχοι, με τις συγκεντρώσεις τους σε όλη τη χώρα, θα στείλουν το δικό τους αγωνιστικό πρόστιμο στην κυβέρνηση. Θα βρεθούν και πάλι έξω από το Μαξίμου απαιτώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Απαιτούμε άμεσες λύσεις:

– Προσλήψεις γιατρών – νοσηλευτών, δημιουργία ΜΕΘ και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

– Να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και 14η σύνταξη, με αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης,  

– Να μας αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021.

– Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες, επικουρικές συντάξεις και για την 13η και 14η σύνταξη αφορολόγητα αφού αυτά αποδίδονται  μετά από χρόνια άτοκα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr