Διασώστες – μοτοσικλετιστές του ΕΚΑΒ «πιάνουν… τιμόνι» στα νησιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διασώστες – μοτοσικλετιστές του ΕΚΑΒ «πιάνουν… τιμόνι» στα νησιά

Ενίσχυση της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας για νησιώτες και τουρίστες, με τους μοτοσικλετιστές - διασώστες ταχείας απόκρισης του ΕΚΑΒ.

Με μοτοσικλέτες ταχείας απόκρισης του ΕΚΑΒ, με τις οποίες διασώστες θα μπορούν να μεταβαίνουν γρήγορα και πριν από τα ασθενοφόρα στα περιστατικά για να παρέχουν την κατάλληλη φροντίδα, ενισχύεται η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα σε νησιά του Αιγαίου.

Από την προσεχή Δευτέρα, μοτοσικλέτες του ΕΚΑΒ θα καλύπτουν –επικουρικά με τα ασθενοφόρα των περιοχών– τη Σύρο, τη Νάξο, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη (στο τελευταίο νησί επιχειρεί ήδη μοτοσικλέτα και διασώστης), ενώ το ίδιο θα συμβεί από τη μεθεπόμενη εβδομάδα και στην Πάρο. Μηχανές και διασώστες του ΕΚΑΒ θα μετακινηθούν από την έδρα τους στην ηπειρωτική χώρα, «ανταλλάσσοντας» την καλοκαιρινή τους άδεια με εργασία σε νησί, όπου έχει εξασφαλιστεί δωρεάν διαμονή και με αυξημένες αποδοχές.

Η μοτοσικλέτα του ΕΚΑΒ με τον άρτια εκπαιδευμένο διασώστη και τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορεί να φτάσει γρήγορα σε κρίσιμα συμβάντα, ώστε να παρέχει άμεσα υποστήριξη στον ασθενή, να παρέχει βοήθεια στα ασθενοφόρα, ή ακόμη και να αποσαφηνίσει φτάνοντας σε ένα συμβάν εάν τελικά χρειάζεται όντως η συμβολή ασθενοφόρου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει τη βούληση της κυβέρνησης για 250 διασώστες μοτοσικλετιστές, ενώ ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε την ενεργοποίηση ψηφιακής πλατφόρμας για την πρόσληψη 250 επικουρικών διασωστών στην Αθήνα, εκ των οποίων 40 θα στελεχώσουν το τμήμα των μοτοσικλετών ταχείας απόκρισης. Μηχανή - ΕΚΑΒ - Μοτοσικλέτα

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η εκπαίδευση και τοποθέτηση προσωπικού από τις Ενοπλες Δυνάμεις σε Κέντρα Υγείας περιοχών με σοβαρή υποστελέχωση των ασθενοφόρων. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», μέχρι αύριο θα έχουν ολοκληρωθεί οι εκπαιδεύσεις 136 στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που στελεχώνουν 43 Κέντρα Υγείας ανά την Ελλάδα. Εως χθες είχε ολοκληρωθεί το 95% των εκπαιδεύσεων αυτού του προσωπικού, οι οποίες είναι διάρκειας 12 ωρών και αφορούν την παροχή πρώτων βοηθειών. Η εκπαίδευση του υπόλοιπου προσωπικού –ο σχεδιασμός είναι να τοποθετηθούν συνολικά 199 άτομα σε 61 νησιωτικές, τουριστικές και δυσπρόσιτες περιοχές– θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr