Διέλυσαν τον αρραβώνα live on camera και πλήρωσαν 50.000 ευρώ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διέλυσαν τον αρραβώνα live on camera και πλήρωσαν 50.000 ευρώ

Το ποσό των 50.000 ευρώ ως αποζημίωση έδωσαν δύο οικογένειες που αποφάσισαν να προχωρήσουν στη διάλυση του αρραβώνα των παιδιών τους on camera
Το ποσό των 50.000 ευρώ ως αποζημίωση έδωσαν δύο οικογένειες που αποφάσισαν να προχωρήσουν στη διάλυση του αρραβώνα των παιδιών τους on camera.
Μία διαφορετική οικονομική συμφωνία επιτεύχθηκε στον οικισμό Ρομά στο Αλιβέρι Νέας Ιωνίας Βόλου.

Πιο αναλυτικά, δύο οικογένειες συμφώνησαν την διάλυση του αρραβώνα των παιδιών τους, ενός κοριτσιού 14 ετών και ενός αγοριού 17 ετών.

Η συμφωνία ως είθισται επήλθε σε ανοιχτό χώρο και με την παρουσία διαμεσολαβητή.

Το αρραβωνιασμένο ζευγάρι δεν μπορούσε να είναι πλέον μαζί και οι δυο οικογένειες αποφάσισαν να προχωρήσουν στη διάλυση του αρραβώνα σύμφωνα με τα έθιμά τους.

Μετά από διαπραγμάτευση, η οικογένεια του αγοριού αποζημίωσε με 50.000 ευρώ την οικογένεια του κοριτσιού και η συμφωνία επισφραγίστηκε στο δρόμο, με τα κινητά να καταγράφουν τις στιγμές.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ του gegonotanews, πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί σε τέτοια περίπτωση, τα τελευταία χρόνια στο Αλιβέρι.

Πρόκειται για ένα παλιό έθιμο των Ρομά που σήμερα τηρούν μόνο όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα. Ουσιαστικά τα χρήματα δίνονται για την απώλεια της παρθενίας και η διάλυση γίνεται δημόσια. Στο παρελθόν, οι οικογένειες μαζεύονταν σ’ ένα κοντινό πάρκο και έκλειναν τη συμφωνία παρουσία όλης της γειτονιάς.

Στην εποχή των social media, η συμφωνία έγινε on camera και ανέβηκε στο διαδίκτυο, ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος ότι το ζευγάρι δεν είναι πλέον μαζί.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr