Διέρρηξαν με λοστούς εκκλησία του Προφήτη Ηλία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διέρρηξαν με λοστούς εκκλησία του Προφήτη Ηλία

Ο εφημέριος του ναού του Προφήτη Ηλία στα Χανιά υποστηρίζει ότι το κίνητρο των δραστών δεν ήταν η ληστεία

Ακόμα μία διάρρηξη σημειώθηκε στην εκκλησία του προφήτη Ηλία στα Χανιά, εκεί όπου βρίσκονται οι Τάφοι των Βενιζέλων.

Η διάρρηξη όπως λέει ο εφημέριος της εκκλησίας, πατήρ Μανώλης Μπιτζανάκης έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης, και ενώ ο ίδιος είχε φύγει από τον χώρο. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν ήταν ένας ή περισσότεροι δράστες. Έκαναν χρήση λοστών και κατάφεραν να ανοίξουν την πλαϊνή πόρτα της εκκλησίας, ενώ υπήρχαν σημάδια παραβίασης και στην κεντρική πόρτα. Το περίεργο της υπόθεσης ωστόσο είναι, ότι δεν εκλάπη τίποτα εντός του ναού.

Ο ίδιος επίσης αποκαλύπτει ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει δολιοφθορά και στο αυτοκίνητό του, χωρίς να υπάρχει πρόθεση από τους δράστες να τον κλέψουν.

«Η αστυνομία λέει ότι μπορεί να ήταν ένας δράστης, μπορεί και περισσότεροι. Προ ημερών πάντως είχα μία κρούση στο αυτοκίνητό μου. Μου έσπασαν ένα τζάμι για να μου δώσουν ένα μήνυμα», αναφέρει στο Flashnews o π. Μ. Μπιτζανάκης.

Εφημέριος Προφήτη Ηλία π. Μανώλης Μπιτζανάκης

«Θεωρώ ότι και για την εκκλησία δεν ήταν ο σκοπός τους να κλέψουν αλλά να στείλουν ένα μήνυμα. Ας πούμε εντός της εκκλησίας υπάρχει το κυτίο το οποίο έχει κάποια χρήματα και θα μπορούσαν να το πάρουν. Θα μπορούσαν να μπουν στο Ιερό της εκκλησίας και να πάρουν διάφορα πράγματα. Δεν πήραν τίποτα. Το μόνο που έκαναν ήταν να σπάσουν τις πόρτες, να κάνουν τη ζημιά που έκαναν, που για μια μικρή ενορία είναι υπολογίσιμη ζημιά και ήθελαν πιστεύω να δηλώσουν την παρουσία τους», επισημαίνει ο εφημέριος του Προφήτη Ηλία που προθέτει:

«Είναι σα να μας λένε ότι είμαστε και εμείς εδώ δεν θέλουμε να ομιλείτε. Δεν θέλουμε να έχετε θέσεις και απόψεις. Σαφώς η εκκλησία θα λέει πάντοτε τις θέσεις της. Κάποια μηνύματα που έστειλα εγώ μάλλον τους οδήγησαν να κάνουν αυτή την πράξη».

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την 30η διάρρηξη τα τελευταία 25 χρόνια στον ναό του Προφήτη Ηλία στα Χανιά. Όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο εφημέριος, «έχουμε σχεδόν μία διάρρηξη τον χρόνο». Σε κάθε περίπτωση το συμβάν έχει καταγγελθεί στην αστυνομία που έκανε αυτοψία στον χώρο και πλέον αναζητούνται οι δράστες.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr