Δίκη Άλκη Καμπανού: «Αυτός που το έκανε δεν ήθελε να σκοτώσει» – Τι κατέθεσαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Άλκη Καμπανού: «Αυτός που το έκανε δεν ήθελε να σκοτώσει» – Τι κατέθεσαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ

Συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού και την απόπειρα σε βάρος δύο φίλων του

Συνεχίστηκε σήμερα Δευτέρα 13 Μαρτίου στο ΜΟΔ Θεσσαλονίκης η δίκη για την δολοφονική επίθεση με οπαδικά κίνητρα σε βάρος του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό δύο φίλων του τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή Χαριλάου.

Σήμερα εξετάστηκαν ως μάρτυρες τέσσερις διασώστες του ΕΚΑΒ, που ειδοποιήθηκαν και μετέβησαν στο σημείο του φόνου.
Οι δύο εξ αυτών παρέλαβαν τον Άλκη, όταν διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ οι άλλοι δύο κατέθεσαν σχετικά με τον τραυματισμό του φίλου του.
«Είναι σημάδι της φυλακής. Περιλαμβάνει συμβολισμό. Αυτός που το έκανε δεν ήθελε να σκοτώσει», ανέφερε διασώστης για το μαχαίρωμα που δέχθηκε στο γλουτό ο φίλος του Άλκη Καμπανού.

Πιο αναλυτικά, οι μάρτυρες ανέφεραν ότι έφερε βαθύ τραύμα, από αιχμηρό αντικείμενο, στο γλουτό, το μήκος του οποίου προσδιορίστηκε περίπου στα 10 με 15 εκατοστά. «Περιποιηθήκαμε το τραύμα του και προσπαθήσαμε να τον ηρεμήσουμε. Βρισκόταν σε κατάσταση πανικού. Μας είπε ότι εκεί που καθόταν με τους φίλους του, ήρθαν από το πουθενά κάποιοι και τους ρώτησαν τι ομάδα είστε», ανέφερε στο δικαστήριο ένας από τους διασώστες.

Μάλιστα πρόσθεσε ότι ο νεαρός είχε δέσει μόνος του το τραύμα με μία μπλούζα, κάτι που βοήθησε να σταματήσει η αιμορραγία.

Σε ό,τι αφορά το χτύπημα ο συνάδελφός του υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα «χτύπημα με συμβολισμό». «Ήταν ένα τραύμα για να δείξει ότι «σ’ έχω». «Να σε μαρκάρω, για να με θυμάσαι». Είναι σημάδι της φυλακής. Περιλαμβάνει συμβολισμό. Είναι προσωπική κρίση. Αυτός που το έκανε δεν ήθελε να σκοτώσει», είπε.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο Τρίτη 14/3 οπότε και θα εξεταστούν νέοι μάρτυρες, με τον κατάλογο να περιλαμβάνει και έναν ακόμη φίλο του αδικοχαμένου Άλκη, ο οποίος κατάφερε και ξέφυγε από το σημείο της επίθεσης.

Οδός Αλκιβιάδη Καμπανού

Την ίδια ώρα, μέσα στις επόμενες ημέρες στο σημείο της δολοφονίας του 19χρονου πρόκειται να γίνει η τελετή μετονομασίας της οδού Θ. Γαζή σε οδό Αλκιβιάδη Καμπανού.

Την απόφαση έλαβε πρόσφατα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα, προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη του 19χρονου φοιτητή.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr