Δίκη Άλκη Καμπανού: Διακοπή λόγω έντασης μεταξύ Αλέξη Κούγια και Βασίλη Ταουξή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Άλκη Καμπανού: Διακοπή λόγω έντασης μεταξύ Αλέξη Κούγια και Βασίλη Ταουξή

Βαριά λόγια αντάλλαξαν οι δύο δικηγόροι στη διάρκεια της δίκης για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Για όγδοη μέρα συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού την νύχτα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 στη Θεσσαλονίκη.

Η σημερινή δικάσιμος είχε ένα σοβαρό απρόοπτο, καθώς σημειώθηκε βαρύ φραστικό επεισόδιο μεταξύ του συνηγόρου της οικογένειας Καμπανού, Αλέξη Κούγια και του συνηγόρου υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων Βασίλη Ταουξή.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα thesstoday.gr, αυτό συνέβη μετά την προβολή ενός βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης κάποιοι από τους συνηγόρους της υπεράσπισης των κατηγορουμένων άφησαν υπαινιγμούς πως η παρέα του Άλκη να ήταν ομάδα περιφρούρησης οπαδών του Άρη.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Κούγιας ώστε να εκφράσει την αντίθεσή του, προκάλεσε την αντίδραση ορισμένων δικηγόρων που δεν έχουν θέσει ακόμη τις ερωτήσεις τους, με τον συνήγορο υπεράσπισης, κ. Νικόλαο Χατζηνικολάου να τονίζει πως πολλοί συνάδελφοί του, όπως και ο ίδιος περιμένουν τρεις ημέρες χωρίς να πάρουν το λόγο.

Ο Βασίλης Ταουξής αποκάλεσε μάλιστα τον Αλέξη Κούγια «όνειδος της δικηγορίας», κατηγορώντας τον για «ανοησίες και ψέματα», με τον δεύτερο να απαντά «να δούμε πώς θα ξεπεράσεις τις απολογίες που λένε ότι ο δικός σας μαχαίρωνε τελευταίος».

Οι διάλογοι προκάλεσαν την αντίδραση των ακροατών της δίκης ενώ ακούστηκαν εκφράσεις «δεν ντρέπεστε μορφωμένοι άνθρωποι» και «σεβαστείτε την οικογένεια», με αποτέλεσμαη δίκη να διακοπεί για μερικά λεπτά.

Τότε ο Αλέξης Κούγιας πήρε εκ νέου τον λόγο και δήλωσε πως «έχουμε φτάσει στα όριά μας από τη συμπεριφορά ορισμένων συναδέλφων μας». Έκανε μάλιστα λόγο για «ιταμότητες και κριτική στις γνώσεις μου για τη δικονομία», υποστηρίζοντας πως στα 48 χρόνια της καριέρας του δεν έχει συναντήσει ανάλογα περιστατικά. «Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τι δική είναι αυτή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Ταουξής απολογήθηκε στο δικαστήριο για την ένταση που προκλήθηκε ενώ ο κ. Χατζηνικολάου δήλωσε πως «είμαστε δέκα συνήγοροι που περιμένουμε στωικά. Δώσατε εύλογα έναν κύκλο δευτερολογίας για το έγγραφο που αναγνώστηκε. Και ακούσαμε μετά δέκα ερωτήσεις για όλες τις υπόλοιπες ερωτήσεις των συναδέλφων».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr