ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα των δικαστών για τους καταδικασμένους χρυσαυγίτες

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η ώρα των δικαστών για τους καταδικασμένους χρυσαυγίτες
Στις 10 ξεκινά εκ νέου η διαδικασία με αγορεύσεις των συνηγόρων, μετά την εισαγγελική πρόταση για χορήγηση αναστολής σε όλους τους καταδικασθέντες, πλην του Ρουπακιά

Ειδικότερα, χθες, η εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να χορηγήσει αναστολή στους καταδικασθέντες και αντί για εκτέλεση των ποινών που τους επέβαλλε να αποφασίσει να τους αφήσει ελευθέρους με την επιβολή περιοριστικών όρων. Ο μόνος τον οποίο η εισαγγελέας εξαίρεσε από την πρότασή της για χορήγηση αναστολής ήταν ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος έχει ομολογήσει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και έχει καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και 14 έτη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, κ.ά.

Μετά την πρόταση της κυρίας Οικονόμου, το λόγο έλαβαν για να δευτερολογήσουν οι συνήγοροι της υπεράσπισης οι οποίο όπως ήταν αναμενόμενο συντάχθηκαν με την εισαγγελική αγόρευση. Σήμερα, οι δευτερολογίες αυτές θα συνεχιστούν και στο δικαστήριο αναμένεται να αγορεύσουν συνήγοροι υπεράσπισης του μελών του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής (Μιχαλολιάκου, Κασιδιάρη, Λαγού, κ.ά) όπως επίσης και άλλων καταδικασθέντων.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη για να εκδώσει την τελική απόφασή του επί των αιτημάτων αναστολής που υπέβαλαν οι καταδικασθέντες.

Όπως και να έχει την τελική απόφαση για το θέμα των αναστολών θα την λάβει το δικαστήριο, το οποίο θα αποφασίσει κατά τη διάρκεια της διάσκεψής του και χωρίς να δεσμεύεται από την εισαγγελική πρόταση.
Πηγή:protothema.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΜΠΑΡΟΥΤΟΞΥΛΟ
ΤΣΩΚΟΣ