Δίκη Χρυσής Αυγής: Μεγάλη ένταση μέσα στην αίθουσα του Εφετείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Μεγάλη ένταση μέσα στην αίθουσα του Εφετείου

Η Μάγδα Φύσσα διαμαρτυρήθηκε και απευθυνόμενη στους αστυνομικούς φώναξε: «τι αστυνομία είστε ρε; μαζέψτε τους τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;».

Σύρραξη απειλήθηκε μέσα στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όταν δεκάδες υποστηρικτές των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγό και Ηλία Κασιδιάρη φώναξαν συνθήματα υπέρ τους.

«Ηλία θυμήσου είμαστε μαζί σου» φώναξαν με τη μητέρα του Παύλου Φύσσα και των φίλων του να αντιδρά φωνάζοντας: «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί».

Η Μάγδα Φύσσα διαμαρτυρήθηκε και απευθυνόμενη στους αστυνομικούς φώναξε: «τι αστυνομία είστε ρε; μαζέψτε τους τους φασίστες! Δεν ντρέπεστε λίγο;».

Οι δυο πρώην βουλευτές οδηγήθηκαν το πρωί καταχειροκροτούμενοι στη δικαστική αίθουσα.

Δεκάδες οπαδοί των κατηγορουμένων έχουν καταλάβει το σύνολο των θέσεων που έχει διατεθεί για τους υποστηρικτές των κατηγορουμένων και κατέγραψαν με τα κινητά τους τηλέφωνα την άφιξη τους.

Η «θερμή» υποδοχή κράτησε μέχρι τη στιγμή που οι δικαστές ανέβηκαν στην έδρα καθώς εξακολούθησαν να χειροκροτούν και να χαιρετούν τον καταδικασθέντα ευρωβουλευτή αλλά και τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Ηλίας Κασιδιάρης βρέθηκε στο εδώλιο του Εφετείου καθώς στις προηγούμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου είχε επιλέξει να εκπροσωπηθεί από τη συνήγορο του.

«Δολοφόνοι, ξεφτιλισμένοι, έξω…»

Η διακοπή της διαδικασίας στάθηκε η αφορμή για να χτυπήσει «κόκκινο» η ένταση και χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας για να πέσουν οι τόνοι.

Η ένταση επανήλθε όταν μπήκαν και πάλι στην αίθουσα οι κατηγορούμενοι κάτω από επευφημίες. «Δολοφόνοι, ξεφτιλισμένοι, έξω…», φώναξαν οι φίλοι του αδικοχαμένου μουσικού.

Με την έναρξη της διαδικασίας, μετά από διακοπή περίπου δυο μηνών, η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου ζήτησε τα έγγραφα που σχετίζονται με το αποδεικτικά της κλήτευσης του, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί, να επανέλθει με σχετικό αίτημα μη νόμιμης κλήτευσης του.

«Για πρώτη φορά ο Νικ. Μιχαλολιάκος παρίσταται δικονομικά σήμερα. Διατείνεται ότι ποτέ δεν έλαβε γνώση του αποδεικτικού της κλήσης.

Ο κ. Μιχαλολιάκος βρισκόταν στη ΜΕΘ μέχρι 12 με 22 Μαΐου 2022. Αγνοεί παντελώς ποιος παρέλαβε την κλήση για λογαριασμό του γιατί ο ίδιος διατείνεται ότι δεν έλαβε γνώση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος του.

Η τοποθέτηση του συνηγόρου του Ιω. Λαγού, που δήλωσε πολιτικός κρατούμενος, Κ. Πλεύρη κάνοντας λόγο για ακυρότητα της διαδικασίας, προκάλεσε την αντίδραση της πρόεδρου.

Ο συνήγορος αναφέρθηκε σε δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας σχετικά με την πρωτόδικη καταδίκη αλλά και τη στάση των κομμάτων ενώ μίλησε σκόπιμη και για τη δίκη της Χούντας.

«Δεν είμαστε Βουλή, κύριε» σχολίασε η πρόεδρος ενώ η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος, με την πολιτική αγωγή να κάνει λόγο για «αγόρευση εντυπώσεων» χωρίς αναφορά σε δικονομικές διατάξεις.

ΠΗΓΗ: NEWSBEAST

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr