Δίκη Φιλιππίδη: Τι κατέθεσε στο δικαστήριο η Εβελίνα Παπούλια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Φιλιππίδη: Τι κατέθεσε στο δικαστήριο η Εβελίνα Παπούλια

Στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη κατέθεσε σήμερα ως μάρτυρας η ηθοποιός Εβελίνα Παπούλια

Συγκλονίζει η κατάθεση της Εβελίνας Παπούλια στο δικαστήριο για την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη που συνεχίζεται και σήμερα με καταθέσεις μαρτύρων.

«Παίζω επί σκηνής και ξαφνικά είναι ο Φιλιππίδης πίσω από τις κουίντες. Έχει κρυφτεί κι έχει κατεβάσει το παντελόνι του και μου επιδεικνύει τα γεννητικά του όργανα»!, είναι κάποια από αυτά που είπε η γνωστή ηθοποιός.

Η Εβελίνα Παπούλια άφησε εμβρόντητο το ακροατήριο του δικαστηρίου στην κατάθεσή της ως μάρτυρας στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος να θυμήσουμε πως κατηγορείται για δύο απόπειρες βιασμού και μία τετελεσμένη πράξη σε βάρος τριών γυναικών.

Ένας άνθρωπος με «χίλια πρόσωπα» είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης σύμφωνα με την ηθοποιό, ενώ αναφέρθηκε στις αντιφάσεις του χαρακτήρα του λέγοντας: «Αναγνώρισα τη χυδαιότητά του, την εξουσιομανία του και το ταλέντο του».

Στην κατάθεσή της είπε:

«Θεωρώ ότι, αν δεν είμαι μέρος της λύσης είμαι μέρος του προβλήματος, είμαι εδώ για βοηθήσω να βγει ένα πόρισμα. Ένιωσα την ανάγκη να βάλω τον εαυτό μου στην θέση των κοριτσιών. Είμαι πολύ τυχερή γιατί βάζω στενά όρια, δεν είμαι εύκολος άνθρωπος. Θεωρώ ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι πανέξυπνος και χειριστικός».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρώτη τους συνεργασία το 1996-1997, όταν η ίδια έκανε αντικατάσταση σε ηθοποιό φίλη της.

Είπε: «Πρέπει να εξομολογηθώ ότι ήταν πολύ δοτικός κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της πρόβας. Ήταν θετικός μαζί μου και προστατευτικός. Ένιωθα άνετα. Στην πορεία αυτό που είδα ήταν ότι άλλαζε. Μετατοπιζόταν, άλλαζε η κατάσταση. Ήξερα ότι εκείνος με έχει ανάγκη και όχι εγώ».

Και συμπλήρωσε: «Θα πω το γεγονός που με σόκαρε γιατί δεν το έχω αντιμετωπίσει ξανά στη ζωή μου».

Σοκάροντας η ηθοποιός περιέγραψε: «Παίζω επί σκηνής και ξαφνικά είναι ο Φιλιππίδης πίσω από τις κουίντες. Έχει κρυφτεί κι έχει κατεβάσει το παντελόνι του και μου επιδεικνύει τα γεννητικά του όργανα. Σοκάρομαι. Προσπαθώ να συνεχίσω να παίζω. Δεν αντέδρασα, δεν είπα τίποτα. Έχει συμβεί άλλη μια φορά με τον ίδιο τρόπο. Ίσως είχε συμβεί και Τρίτη».

Μάλιστα η μάρτυρας αναφέρθηκε και σε έτερο γεγονός, με τον ηθοποιό να προσπαθεί να την «στριμώξει» στο καμαρίνι του, όπως είπε.

«Τώρα συνειδητοποίησα ότι δεν έκανε κάτι παραπάνω επειδή ήταν γνωστό ότι είμαι αντιδραστική και δεν τον έπαιρνε για άλλη αντικατάσταση».

Η Εβελίνα Παπούλια ανέφερε ότι, στη συνέχεια αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις τους και συνεργάστηκαν ξανά γιατί είχαν μπει όρια μεταξύ τους. Σχετικά με το πότε σταμάτησαν οι σχέσεις της με τον Πέτρο Φιλιππίδη ανέφερε:

«Η τελευταία και καταλυτική φορά ήταν στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και είπα ότι δεν θα συνεργαστώ ξανά μαζί του. Ο Φιλιππίδης έκανε την παρουσίαση του ανοίγματος αυτού του τμήματος. Μιλούσε με ένα σκηνοθέτη και αρχίζει να με μειώνει. Διάβαζα τα χείλη του. Του είπε “από που κι έως που διδάσκει η Εβελινα”. Γελούσε και με κορόιδευε. Έρχεται εκεί που κάθομαι μόνη μου. Μου λέει γλυκά «τι γίνεται Εβελίνα;». Εγώ τον έβρισα κατά πρόσωπο. Μπαίνουμε στην αίθουσα και άρχισε να πλέκει το εγκώμιό μου! Νομίζω ότι η Παξινού δεν έχει ακούσει τέτοια λόγια! Εκεί τελείωσε για μένα. Είπα δε θα ξανά συνεργαστώ μαζί του».

Προέδρος: Έχετε ακούσει για άλλους συναδέλφους σας;

Μάρτυρας: Είχα ακούσει ότι είχε δείρει, ότι περιφέρει τα γεννητικά του όργανα. Είχα ακούσει το περιστατικό με το αυτοκίνητο και την κοπέλα και είχα πει «τόσο πολύ ξέπεσε».

«Τον Φιλιππίδη τον στήριζε μια οικογένεια. Το ταλέντο του στήριζε όχι τον άνθρωπο. Δεν είχαν αντιληφθεί το σημείο που είχε φτάσει η κατάστασή του».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr