Δίκη Λιγνάδη: Συνεχίζεται σήμερα με την κατάθεση του πρώτου άνδρα που τον κατήγγειλε
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Λιγνάδη: Συνεχίζεται σήμερα με την κατάθεση του πρώτου άνδρα που τον κατήγγειλε

Με την κατάθεση του πρώτου μηνυτή του Δημήτρη Λιγνάδη άνοιξε σήμερα, μετά από δύο διακοπές συνεδριάσεων, η αυλαία της αποδεικτικής διαδικασίας στη δίκη του σκηνοθέτη και πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη.

Αναλυτικότερα, με την κατάθεση του πρώτου μηνυτή του Δημήτρη Λιγνάδη άνοιξε σήμερα, μετά από δύο διακοπές συνεδριάσεων, η αυλαία της αποδεικτικής διαδικασίας στη δίκη του σκηνοθέτη και πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η δίκη ξεκίνησε στις 11 Φεβρουαρίου, ωστόσο το δικαστήριο δεν έχει μπει στην ουσία του κατηγορητηρίου. Στην πρώτη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μόνο η κλήρωση των ενόρκων και στη συνέχεια λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του Αλέξη Κούγια, δικηγόρου του κατηγορούμενου, το δικαστήριο οδηγήθηκε σε διακοπή, ενώ η δεύτερη συνεδρίαση επί της ουσίας δεν ξεκίνησε, λόγω κωλύματος μίας δικαστίνας.

«Παρών» στο δικαστήριο ο Λιγνάδης

Ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης έδωσε και σήμερα το «παρών». Κατά την προηγούμενη μεταγωγή του στη δικαστική αίθουσα πολίτες τον αποδοκίμασαν έντονα, χωρίς εκείνος να αντιδράσει. Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε ο ασκός του Αιόλου, έχει κάνει λόγο για «κατασκευασμένη υπόθεση» και «αδίστακτους και ανήθικους μάρτυρες», έχει υποστηρίξει ότι ουδέποτε διατηρούσε σχέσεις με ανηλίκους και έχει αρνηθεί κατηγορηματικά ότι έχει αναγκάσει με τη βία οποιονδήποτε να συνευρεθεί μαζί του.

Ωστόσο, το κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του είναι πολύ βαρύ. Κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς ανήλικων και νεαρών ανδρών.

Ανεβαίνει στο βήμα ο 26χρονος που τον μήνυσε

Ο πρώτος που ανέβηκε σήμερα στο βήμα του μάρτυρα είναι ένας 26χρονος αιγυπτιακής καταγωγής, ο οποίος πριν από έναν χρόνο είχε υποβάλει μήνυση σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό. Ζει μόνιμα στο εξωτερικό και ταξίδεψε στην Αθήνα για τις ανάγκες της δίκης. Όπως έχει περιγράψει στη μήνυσή του, ο Δημήτρης Λιγνάδης το 2010, όταν ο νεαρός ήταν μόλις 14 ετών, τον προσέγγισε σε πλατεία του κέντρου και εκμεταλλευόμενος το ενδιαφέρον του για το θέατρο τον έπεισε λίγες ημέρες μετά την γνωριμία τους να τον ακολουθήσει στο διαμέρισμά του στο Μεταξουργείο, όπου και τον βίασε.

Εκτός από τον 26χρονο, εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη έχουν στραφεί ένας νεαρός που καταγγέλλει ότι βιάστηκε από τον σκηνοθέτη σε ηλικία 17 ετών στην Επίδαυρο, ένας άλλος νεαρός ο οποίος επίσης στα 17 του χρόνια έχει υποστηρίξει ότι βιάστηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη στο διαμέρισμά του στο Μεταξουργείο, όπου τον φιλοξενούσε και ένας ενήλικας, ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι ο σκηνοθέτης τον κακοποίησε σεξουαλικά αφού πρώτα τον είχε ναρκώσει.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr