Δίκη Πισπιρίγκου: «Η Ρούλα ήταν άψογη μαμά, δεν συμφωνούσα στον γάμο με τον Δασκαλάκη»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Πισπιρίγκου: «Η Ρούλα ήταν άψογη μαμά, δεν συμφωνούσα στον γάμο με τον Δασκαλάκη»

Άνοιξε η αυλαία των μαρτύρων υπεράσπισης στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Πρόκειται για πρόσωπα από το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον της κατηγορούμενης που προτάθηκαν από την υπεράσπιση, προκειμένου να μιλήσουν για όσα γνωρίζουν σχετικά με το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας, αλλά και για την προσωπικότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η αδελφή της κατηγορούμενης, Δήμητρα Πισπιρίγκου, περιέγραψε τη Ρούλα ως μία άψογη μητέρα που φρόντιζε τα κοριτσάκια της.

«Ήταν άψογη ως μαμά. Ήταν πάντα δίπλα στα παιδιά της. Δεν τα είχε αφήσει ποτέ μόνα τους. Ήταν πάντα φροντισμένα, έπαιζε μαζί τους επιτραπέζια, έβαζαν τραγούδια και χόρευαν. Ασχολιόταν πολύ με τα παιδιά. Ήταν πάντα δίπλα στα παιδιά της», είπε στο δικαστήριο.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου ρωτήθηκε για τη σχέση της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον Μάνο Δασκαλάκη και το πώς αυτή εξελίχθηκε στην πορεία μετά τους θανάτους των παιδιών. Απάντησε πως η ίδια αρχικά ήταν αρνητική στη σχέση που είχε αναπτύξει το ζευγάρι επειδή και οι δυο ήταν πολύ νέοι.

«Στην αρχή δε συμφωνούσα με το γάμο γιατί ήταν νέα παιδιά, αλλά όταν μας είπαν “αγαπιόμαστε και θα προχωρήσουμε» είπα εντάξει. Μέχρι το 2018 είχαν ωραία σχέση. Τότε έκανε ο Μάνος Δασκαλάκης μια εξωσυζυγική σχέση. Για μικρό χρονικό διάστημα διαταράχθηκαν οι σχέσεις τους αλλά μετά ήταν πάλι καλά», είπε η μάρτυρας.

Δίκη Πισπιρίγκου: Το παιδί διαμαρτυρόταν ότι είχε «μια βόμβα στην πλάτη»

Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε από τη μάρτυρα να απαντήσει πώς διαμορφώθηκε η σχέση του Μάνου Δασκαλάκη με τη Ρούλα Πισπιρίγκου μετά το θάνατο της Ίριδας.

Πρόεδρος: Μετά το θάνατο της Ίριδας πώς ήταν οι σχέσεις τους;
Μάρτυρας: Καλές ήταν οι σχέσεις τους.
Πρόεδρος: Το βράδυ πριν το θάνατο της Ίριδας κοιμήθηκε ο κ. Δασκαλάκης στο σπίτι;
Μάρτυρας: Εκείνη την ημέρα πήρε τα πράγματα του κι έφυγε ο Δασκαλάκης. Μετά το θάνατο της Ίριδας έφερε μόνος του τα πράγματα του πίσω. Του είπε η αδελφή μου «τι κανείς;» και της είπε «θέλω να γυρίσω πίσω». Μετά από λίγες ημέρες αποφάσισαν ότι θέλουν να χωρίσουν. Κανόνισαν για συναινετικό διαζύγιο αλλά διαφωνούσαν με τη διατροφή και θα πήγαιναν σε αντιδικία.

Η μάρτυρας ρωτήθηκε από την έδρα τι γνωρίζει σχετικά με το πρώτο επεισόδιο σπασμών της Τζωρτζίνας που έχει περιγράψει η κατηγορούμενη και οδήγησε το παιδί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας. Όπως κατέθεσε το παιδί διαμαρτυρόταν ότι είχε «μια βόμβα στην πλάτη».

«Στις 7/4 ήμασταν στο σπίτι μου στην Αλισσό. Η Τζωρτζινα πήρε το ταμπλετ της για να κοιμηθεί, ήθελε κάτι να ακούει. Μετά πήγαμε για ύπνο κι εμείς. Γύρω στις 06.30 ξύπνησε αδελφή μου και μου λέει το παιδί δεν είναι καλά σε ζητάει. Βλέπω τη Τζωρτζίνα καθισμένη στο κρεβάτι μου, μου λέει “δεν είμαι καλά, έχω βόμβα στην πλάτη”. Έπειτα ηρέμησε αλλά μετά από ένα τέταρτο ξαναπετάχτηκε και παραπονέθηκε για πόνο στην πλάτη και στην κοιλιά. Αποφασίσαμε να πάμε στο Καραμανδάνειο. Πήγαμε γύρω στις οκτω παρα τέταρτο. Αργότερα ήρθε ο κ. Δασκαλάκης και το παιδί μου είπε “διώξ’ τον”. Της είπα «άσε να σε δει ο μπαμπάς» και επέμεινε. Βγήκε ο Δασκαλάκης από το δωμάτιο», περιέγραψε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Γιατί δεν καλέσατε ασθενοφόρο;
Μάρτυρας: Θα φτάναμε πιο γρήγορα εμείς.
Πρόεδρος: Από ασθενοφόρο με σειρήνα;
Μάρτυρας: Μπορεί να μη το αξιολογούσαν σωστά και να μην έβαζαν σειρήνα.
Πρόεδρος: Το παιδί σας τα είπε 06.30 και φτάσατε 8, γιατί δεν πήγατε 7;
Μάρτυρας: Μέχρι να πει το παιδί και να ετοιμαστούμε πήγε 7 και κάτι. Τότε φύγαμε και μέχρι να φτάσουμε πήγε 8 παρά το πρωί.

Η έδρα ρώτησε την Δήμητρα Δασκαλάκη πώς αντιμετώπισε η μικρή Τζωρτζίνα την διπλή απώλεια των μικρότερων αδελφών της. Απάντησε πως το κοριτσάκι είχε επηρεαστεί και ρωτούσε τι έγιναν τα αδελφάκια της.

«Ρωτούσε για τη Μαλένα και η μαμά της της είπε ότι είναι αγγελάκι στον ουρανό. Καμία φορούσε κοιτούσε τον ουρανό και τη χαιρετούσε. Για την Ίριδα δεν είχε προλάβει να το συνειδητοποιήσει. Μας ρώτησε αν είναι μαζί με τη Μαλένα και της είπαμε ναι. Ήταν στεναχωρημένη στην αρχή. Δεν έπαιζε πολύ, δε χόρευε το ίδιο. Την παρακολουθούσε παιδοψυχολόγος στο σχολείο».

Η μάρτυρας «έσπασε» όταν ρωτήθηκε πώς η ίδια βίωσε τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας.

Σχεδόν κλαίγοντας απάντησε πως ιδίως το θάνατο της Ίριδας τον βίωσε άσχημα, γιατί θα βάφτιζε το βρέφος.

«Άσχημα όλες. Στην Ίριδα πιο πολύ. Επειδή εγώ θα τη βάφτιζα… και επίσης εγώ την βρήκα στην κούνια. Και με την Τζωρτζίνα ήμουν δεμένη και μου στοίχισε», είπε με τρεμάμενη φωνή.

Θείος Ρούλας Πισπιρίγκου: Ούτε εγώ συμφωνούσα, αρχικά, με τον γάμο με τον Δασκαλάκη

Νωρίτερα στη δίκη κατέθεσε ο θείος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Ιωάννης Λεγάτος. Κατέθεσε πως είχε κοντά του από μικρή τη Ρούλα, και πως κατά καιρούς έμεναν στο ίδιο σπίτι. Αρχικά ούτε εκείνος συμφωνούσε με τον γάμο της με το Μάνο Δασκαλάκη λόγω του νεαρού της ηλικίας και των δύο. Στην πορεία όμως διαπίστωσε ότι ήταν πολύ δεμένοι μεταξύ τους.

«Ήμουν πολύ κοντά στην Ρούλα, είναι η κόρη της αδελφής μου, έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Σχεδόν κάθε μέρα συναντιόμασταν, όταν ήταν ελεύθερη και μετά πήγαινα δυο-τρεις φορές την εβδομάδα να δω τα παιδιά. Ήταν χαρούμενο παιδί, ήθελε να κάνει δικά της πράγματα, είχε μεγαλώσει με αξίες. Όταν ενηλικιώθηκε γνώρισε το Μάνο στο δικό μου σπίτι.

Ήταν ένα κορίτσι που πάντα ήθελε να εργαστεί, να είναι χαρούμενη, δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Ήμασταν γνωστή οικογένεια, ο παππούς της και ο αδελφός του ήταν από τα μεγαλύτερα ονόματα στο ποδόσφαιρο στην Παναχαΐκή. Ήθελε να γίνει διαιτητής. Εκεί γνώρισε και τον άνδρα της και παντρεύτηκαν. Είχα μια αρνητική αντίδραση για το γάμο, γιατί έγινε πολύ γρήγορα και έμεινε έγκυος. Μήνες ήταν. Όταν ήρθε να ζητήσει τη Ρούλα, εγώ δεν ήθελα, γιατί ήταν πολύ νέοι. Μετά άλλαξα γνώμη, είδα ότι ήταν δεμένοι. Μετά στράβωσαν, μετά το θάνατο του πρώτου παιδιού, αν και για αυτή την απώλεια συνέχισαν αρκετά καλά», είπε στο δικαστήριο ο μάρτυρας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr