Δίκη Πισπιρίγκου: Την ενοχή της Ρούλας για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας ζήτησε η εισαγγελέας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δίκη Πισπιρίγκου: Την ενοχή της Ρούλας για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας ζήτησε η εισαγγελέας

Την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας Ευαγγελία Σπυριδωνίδου.

Μετά από μία μαραθώνια, εμπεριστατωμένη και στοιχειοθετημένη αγόρευση, η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Ευαγγελία Σπυριδωνίδου, πρότεινε προς δικαστές και ενόρκους να κηρύξουν ένοχη τη Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Η εισαγγελέας Ευαγγελία Σπυριδωνίδου αναφέρθηκε εκτενώς στην αγόρευση της στους μάρτυρες, επιστήμονες, που προτάθηκαν από την υπεράσπιση, αποδομώντας τους ισχυρισμούς τους.

Δίκη Πισπιρίγκου – Εισαγγελέας: «Ήρθε η ανακοπή της Τζωρτζίνας και ως δια μαγείας ο Δασκαλάκης επέστρεψε σπίτι»

Η εισαγγελική λειτουργός ξεκίνησε την αγόρευσή της στις 10:00 το πρωί. Kαθ’ όλη τη διάρκεια της αγόρευσής της που συνεχίστηκε επί παραπάνω από 12 ώρες (με 3 μικρά διαλείμματα) η εισαγγελική λειτουργός απαντούσε στα επιχειρήματα της υπεράσπισης της κατηγορουμένης, αναφορικά με την υπόθεση της φερόμενης ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

«Με βάση τα όσα αποδείχθηκαν, έχουν μιλήσει πολλοί, ειδικοί και μη, τώρα όμως είναι η ώρα της Δικαιοσύνης. Κυρία πρόεδρε, είμαι σίγουρη ότι θα κάνετε το καθήκον σας όπως το έχετε κάνει μέχρι τώρα» είπε αρχικά, για να αναφέρει πως από όσα κατατέθηκαν στο δικαστήριο από τους θεράποντες ιατρούς της Τζωρτζίνας, αλλά και τους μάρτυρες επιστημονικών γνώσεων που τοποθετήθηκαν επί των ευρημάτων, δεν προέκυπτε η πιθανότητα να πάθει το παιδί την ανακοπή καρδιάς που την οδήγησε στο θάνατο, αλλά και αυτή που είχε προηγηθεί στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

«Το κρίσιμο ζήτημα στο Καραμανδάνειο δεν είναι αν είχε προηγηθεί το επεισόδιο (σ.σ. που περιγράφει η κατηγορούμενη), το κρίσιμο ζήτημα είναι η κλινική εξέταση του παιδιού και εκεί δεν προέκυψε τίποτα το ανησυχητικό. Οι γιατροί στα επείγοντα είδαν ένα παιδί σε πολύ καλή κατάσταση».

Περιγράφοντας τις στιγμές της ανακοπής καρδιάς της Τζωρτζίνας, ανέφερε πως «η νοσοκόμα μας έδωσε την περιγραφή πως πρώτα χτύπησε το κουδούνι. Τη στιγμή που η κατηγορούμενη αντελήφθη ότι η Τζωρτζινα έχασε τις αισθήσεις της, ήταν δίπλα και μας λέει ότι άκουσε το οξύμετρο να χτυπάει. Δεν μας εξήγησε πόσο έπεσε, ούτε αν έγινε κάτι άλλο, βλέπει όμως την Τζωρτζίνα να ανασηκώνεται, να πέφτει και να κάνει τινάγματα. Βγαίνει στο διάδρομο, κάνει νεύμα στη νοσοκόμα, έκανε μια κίνηση με τα χέρια, μπήκε η νοσοκόμα μέσα, είδε το παιδί αναίσθητο, με το οξυγόνο να έχει αφαιρεθεί. Συνεχίζει τη διαδρομή της η κατηγορούμενη, πάει στους γιατρούς αργά, χτυπάει την πόρτα χωρίς πανικό, τους λέει ότι κάτι δεν πάει καλά με το οξυγόνο. Πήγαν οι γιατροί προς το δωμάτιο χωρίς να έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. Αυτό το κατάλαβαν όταν βγήκε η νοσοκόμα από το δωμάτιο και τους είπε “τρέξτε”…».

Η εισαγγελέας στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της ανάνηψης της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο, για το οποίο ο συνήγορος της Ρ.Πισπιρίγκου Αλ. Κούγιας, είχε θέσει ερωτήματα για το εάν καλώς συνέχισε την προσπάθεια ανάνηψης ο αναισθησιολόγος, χωρίς να ενημερώσει τους γιατρούς πως το παιδί πιθανώς θα έμενε παράλυτο.

«Ο γιατρός δεν έκανε κάτι εκτός των καθηκόντων του. Εκανε ό,τι μπορούσε και ό,τι ορίζει ο όρκος του Ιπποκράτη. Αλίμονο να ζητάμε από τους γιατρούς να εγκαταλείπουν τη προσπάθεια, αν υπάρχει έστω και η υποψία ότι μπορεί να έχει νευρολογικά προβλήματα».

«Αλίμονο» πρόσθεσε «να λέμε ότι τον άνθρωπο τον θέλουμε τέλειο; Και ποιος είναι ο τέλειος άνθρωπος; Ο ΑΜΕΑ τι είναι; Δεν είναι άνθρωπος; Να καθόμαστε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση; Πώς λοιπόν κρίνουμε και πετάμε λάσπη σε αυτό τον άνθρωπο; Οταν έχεις νεκρό μπροστά σου ένα παιδί, τι να σκεφτείς; Να σταματήσω; Τον συγχαίρω, αν δεν ήταν εκείνος το παιδί θα είχε φύγει από τότε. Είναι άνθρωπος πάνω απ’ όλα με Α κεφαλαίο».

Η εισαγγελέας ανέφερε επίσης πως η κατηγορούμενη είχε στρέψει το παιδί εναντίον του πατέρα του, αναφερόμενη στα βίντεο και τα ηχητικά που προβλήθηκαν στο δικαστήριο. «Ελεγε ευθαρσώς στο παιδί της “μη του ζητάς να έρθει, γιατί λέει ότι σε βάζω να τον διώχνεις”. Τα λέει αυτά στο παιδί της το νοσηλευόμενο. Και αναρωτιόμαστε γιατί το παιδί ήταν σε αυτή την κατάσταση; Αναρωτιόμαστε γιατί πετάχτηκε στον ύπνο της»…

Αναφερόμενη στη σχέση της Ρούλας Πισπιρίγκου το διάστημα αυτό με τον τότε σύζυγό της η εισαγγελέας είπε: «Εκείνο το χρονικό διάστημα που το παιδί νοσηλεύονταν η κ. κατηγορούμενη ενώ έχει χάσει δυο παιδιά κάνει αναρτήσεις στα social media και ρωτάει αν ο κ. Δασκαλάκης φοράει τα βέρα του και αν δηλώνει παντρεμένος. Η αγωνία της είναι τι κάνει ο Δασκαλάκης έξω. Και όλα αυτά ενώ το παιδί της νοσηλεύεται. Εκείνη έχει το νου της στον κ. Δασκαλάκη και ρωτάει την αδελφή της συνεχώς για αυτόν».

Μάλιστα η εισαγγελέας επισήμανε ότι η κατηγορούμενη είχε βάλει το κοριτσάκι σε διαδικασία απολογίας επειδή ζητούσε να δει τον μπαμπά της.

«Αναρωτιόμαστε γιατί το παιδάκι αυτό ήταν στη κατάσταση που ήταν; Γιατί οι γιατροί έλεγαν για παιδοψυχολόγο;», σημείωσε η κ. Σπυριδωνίδου και λίγο αργότερα είπε: «Μόλις έγινε η εισαγωγή του κοριτσιού στο Καραμανδάνειο και ενώ η κ. κατηγορούμενη είχε αγωνία -όπως μας είπε- πάει στο σπίτι της να πάρει πράγματα. Για ποιο λόγο; Ξέρει πόσο το παιδί θα έμενε στο νοσοκομείο; Πήρε πρώτα τον δικηγόρο της τηλέφωνο. Είναι δυνατόν να έχει συμβεί αυτό στο παιδί σου και να παίρνεις τον δικηγόρο σου πρώτα και μετά τον πατέρα του παιδιού; Μας είπε ότι είχε τρομάξει! Φεύγει μετά από το νοσοκομείο και αφήνει πίσω την αδελφή της. Δεν καλεί τον πατέρα του. Και τι σημαίνει; Όταν το παιδί νοσηλεύεται θα καθίσει η θεία και όχι ο πατέρας; Αν πάθαινε κάτι το παιδί ποιος θα ήταν εκεί; Η θεία; Η ίδια δεν θέλει να μάθει τι θα πουν οι γιατροί στη κλινική; Τι θα κάνουν; Και θυμίζω ότι αυτό είναι λίγο μετά το θάνατο της Ίριδας. Η Τζωρτζίνα είναι το μοναδικό που σου έχει μείνει στη ζωή και σηκώνεσαι να πάρεις ρούχα και παντόφλες χωρίς να ξέρεις ακόμη πόσο το παιδί θα νοσηλευτεί;».

Επικαλούμενη τα γραπτά μηνύματα μεταξύ του Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου η εισαγγελέας τόνισε ότι η κατηγορούμενη είχε «δηλητηριάσει» το κοριτσάκι κατά του πατέρα του. «Ρωτάνε γιατί η μικρή είναι σε αυτή τη κατάσταση στις 7 Απριλίου;», είπε η εισαγγελέας.

Στη συνέχεια, απαριθμώντας σειρά γραπτών μηνυμάτων που είχαν ανταλλάξει η κατηγορούμενη με τον Δασκαλάκη τόνισε: «Ο Δασκαλάκης κάποια στιγμή της έγραψε “κάθε φορά που θα χωρίζουμε θα έχουμε και μια απώλεια;”. Μέσα σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση του ζευγαριού έρχεται η ανακοπή της Τωρτζίνας και ως δια μαγείας ο κ. Δασκαλάκης επιστρέφει στο σπίτι και το ζευγάρι είναι ξανά μαζί να αντιμετωπίσει την κατάσταση».

Η εισαγγελέας απέρριψε τον ισχυρισμό της κατηγορούμενης ότι οι γιατροί στο Καραμανδάνειο δεν αντιμετώπισαν σωστά το κοριτσάκι, επικαλούμενη τα στοιχεία που προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία αλλά και το φάκελο νοσηλείας του παιδιού.

«Σε όλο το διάστημα της νοσηλείας της στο νοσοκομείο η Τζωρτζίνα είχε φυσιολογικό φλεβοκομβικό ρυθμό (…). Το πρωί της 11ης Απριλίου το παιδί δεν είχε τίποτα. Έρχεται η κυρία κατηγορούμενη και χωρίς κανένα σημάδι οι γιατροί το βρίσκουν ωχρό με απώλεια ούρων. Η κυρία κατηγορούμενη ενώ έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης (είχε δει μας είπε αυτό το τίναγμα και στη Μαλένα) δεν βγαίνει στο διάδρομο να φωνάξει έγκαιρα. Βλέπει τη κυρία Πετσάβα και της κάνει νεύμα να πάει στο δωμάτιο του παιδιού. Μετά αργά και σταθερά πάει στους γιατρούς και τους λέει για το οξύμετρο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή την κ. κατηγορούμενη δεν αντιλαμβάνεται κανείς στο χώρο. Αν η μητέρα είχε φωνάξει – είχε γίνει το κυρίαρχο πρόσωπο – θα την άκουγαν. Δεν την άκουσε κανείς. Μπήκαν στο δωμάτιο του παιδιού και είδαν ότι το ρινικό οξυγόνο έλειπε από το παιδί. Η δικαιολογία της κατηγορούμενης στους γιατρούς ήταν ότι μπορεί να μετακινήθηκε. Και αφού βλέπει ότι κάτι συμβαίνει με το οξυγόνο πριν βγει από το δωμάτιο ήλεγξε το οξύμετρο του παιδιού; Ήξερε ότι για κάποιο χρόνο μέχρι εκείνη να πάει στους γιατρούς εκείνο θα έμενε μόνο του. Μας είπε ότι δεν θα έκανε ιατρικές πράξεις. Εντάξει δεν έκανε ιατρικές πράξεις αλλά ούτε φώναζε ούτε αντιδρούσε άμεσα. Και ενώ έχει ξαναδεί κάτι αντίστοιχο όπως μας είπε στη Μαλένα. Η κυρία κατηγορούμενη δεν κινήθηκε στον ενδεδειγμένο χρόνο ώστε να κινητοποιηθεί η αλυσίδα διάσωσης του παιδιού».

Πηγή: eleftherostypos.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr