Δημήτρης Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η προσφυγή του για «πάγωμα» της μεταγωγής στο Δομοκό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η προσφυγή του για «πάγωμα» της μεταγωγής στο Δομοκό

Απορρίφθηκε το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για έκδοση προσωρινής διαταγής από το Συμβούλιο της Επικρατείας που θα "πάγωνε" την απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη Σάρπ απέρριψε, λόγω ελλείψεως δικαιοδοσίας, το αίτημα του απεργού πείνας, με το οποίο ζητούσε με προσωρινή διαταγή της προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου να «μπλοκάρει» το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Η αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα προσδιορίστηκε να συζητηθεί 2.4.2021 στην Ολομέλεια του ΣτΕ, με εισηγητή τον Σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιο Αντωνόπουλο, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα εξεταστεί το αίτημα αναστολής που έχει υποβάλλει.

Ο πολυισοβίτης της 17Ν προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού μετά την απόρριψη των αιτημάτων του από το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Λαμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Κουφοντίνας στην προσφυγή του κάνει λόγο για κατάχρηση εξουσίας και χαρακτηρίζει παράνομη την προσβαλλόμενη απόφαση και αντισυνταγματικό το νόμο 4760/2020, υποστηρίζοντας ότι «φωτογραφίζει» το ζήτημα της μεταγωγής του θέτοντας περιορισμούς που δεν αφορούν την συμπεριφορά, κ.λπ. του κρατούμενου, αλλά με το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε.

Ως προς την αντισυνταγματικότητα του νόμου 4760/2020 επισημαίνει ότι τίθενται περιορισμοί για τις μεταγωγές στις αγροτικές φυλακές για λόγους που δεν σχετίζονται με την λειτουργία των αγροτικών φυλακών και την πειθαρχική κατάσταση του κρατουμένου, αλλά τίθεται ως μοναδικό κριτήριο η κατηγορία για την οποία βαρύνεται ο έγκλειστος.

Στα δικόγραφα που κατέθεσε ο συνήγορός του, φέρεται να υποστηρίζει ότι η προσβαλλόμενη απόφαση της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής έχει εκδοθεί εκτός νομοθετικής εξουσιοδότησης και επικαλείται για την έκδοσή της άσχετα έγραφα που δεν αφορούν όμως γενικά το ζήτημα των μεταγωγών.

Στους ισχυρισμούς που προβάλλει στο ΣτΕ, επισημαίνει επίσης ότι η μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού έγινε εικονικά για να δικαιολογηθεί η μεταγωγή στις φυλακές Δομοκού, καθώς δόθηκε από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) εντολή μεταγωγής προς τον Κορυδαλλό (21.12.2020), ενώ την ίδια ημέρα η κυρία Νικολάου έδωσε εντολή μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού.

Πηγή – newsbomb.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr