Δημήτρης Λιγνάδης: Ξεκίνησε η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημήτρης Λιγνάδης: Ξεκίνησε η δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο

Διεκόπη για 25 Φεβρουαρίου - Ορίστηκαν οι επόμενες συνεδριάσεις

Στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου οδηγήθηκε λίγο πριν από τις 09:30 το πρωί της Παρασκευής ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς.

Το δικαστήριο προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων. Ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, εξαίρεσε τρεις γυναίκες. Τελικά η κλήρωση ανέδειξε την τελική σύνθεση της έδρας, η οποία αποτελείται από τρεις γυναίκες τακτικούς δικαστές και τέσσερις ενόρκους, τρεις γυναίκες και ένας άνδρας, ενώ άνδρας είναι και ο εισαγγελέας της έδρας.

Το δικαστήριο κλήρωσε και δύο αναπληρωματικά μέλη.

Αίτημα διακοπής από τον Κούγια

«Έχω κάποιες σημαντικές δίκες που συμπληρώνουν παραγραφές και 18μηνα και ο κατηγορούμενος έχει ακόμη ένα εξάμηνο, ζητούμε μια διακοπή εντός του μηνός Μαρτίου. Ο κατηγορούμενος θέλει να δικαστεί, αλλά αναγκάζεται να προσαρμοστεί στις υποχρεώσεις μου. Επιθυμούμε διακαώς τη διεξαγωγή της δίκης, γι’ αυτό δεν ζητούμε αναβολή αλλά διακοπή», είπε ο Αλέξης Κούγιας ζητώντας διακοπή της δίκης.

Διακοπή για 25 Φεβρουαρίου

Το δικαστήριο διέκοψε για λίγη ώρα ώστε να απαντήσει στο αίτημα της υπεράσπισης.

Επανήλθε ανακοινώνοντας ότι διακόπτει για τις 25 Φεβρουαρίου Μάλιστα, ανακοινώθηκαν τέσσερις ακόμη συνεδριάσεις για 3, 4, 18 και 28 Μαρτίου. Υπέρ του αιτήματος διακοπής της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη εισηγήθηκε ο εισαγγελέας της έδρας, ενώ λίγο νωρίτερα νομιμοποιήθηκαν οι συνήγοροι των τεσσάρων θυμάτων, που ζήτησαν να παρασταθούν προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Η πρώτη δίκη για το ελληνικό #metoo

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή, συγκεκριμένα 4 βιασμούς, τριών ανηλίκων και ενός ενήλικα, μετήχθη την Πέμπτη από τις φυλακές Τρίπολης στον Κορυδαλλό, όπου και θα κρατηθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη του, για να μπορεί να παρίστατο στο δικαστήριο.

Εξω από το δικαστήριο κατά τη μεταγωγή του είχε συγκεντρωθεί ομάδα ατόμων. «Γιατί τώρα δεν φοβάμαι», #eimasteoloimazi, έγραφε το πανό που κρατούσαν.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr