Δήμος Κύμης Αλιβερίου: Στα Μανίκια το Παγκόσμιο Φεστιβάλ αναρρίχησης Petzl RocTrip 2022
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Κύμης Αλιβερίου: Στα Μανίκια το Παγκόσμιο Φεστιβάλ αναρρίχησης Petzl RocTrip 2022

Συνάντηση για τις τελευταίες προετοιμασίες - Το Μάιο το Φεστιβάλ
Συνάντηση για το παγκόσμιο φεστιβάλ αναρρίχησης Petzl RocTrip 2022 που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στα Μανίκια.
Οι τελευταίες προετοιμασίες για το Petzl RocTrip 2022, το παγκόσμιο φεστιβάλ αναρρίχησης, που θα πραγματοποιηθεί στις 12-15 Μαΐου 2022 στα Μανίκια του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντηση που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής, 15 Απριλίου, μεταξύ των διοργανωτών και στελεχών του Δήμου.
Το παγκόσμιο φεστιβάλ αναρρίχησης διοργανώνεται από την εταιρεία Petzl, υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, σε συνεργασία με τον σύλλογο Manikia Project. Γίνεται για πρώτη φορά στα Μανίκια Ευβοίας και αναμένεται να το επισκεφτούν 100 από τους καλύτερους αναρριχητές του κόσμου και εκατοντάδες επισκέπτες. Για όσους δεν καταφέρουν να παρευρεθούν, θα μπορέσουν να το παρακολουθήσουν live αφού θα μεταδοθεί από το κανάλι της Petzl στο YouTube. Στόχος είναι να γίνει η αρχή ώστε να μπει η περιοχή στον παγκόσμιο χάρτη ως κορυφαίος αναρριχητικός προορισμός.

Πώς ξεκίνησε

Η αρχή έγινε το 2015, όταν ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου φιλοξένησε και ξενάγησε Γάλλους αναρριχητές, οι οποίοι ανακάλυψαν τους επιβλητικούς βράχους στην περιοχή Μανίκια-Βρύση και την ευρύτερη περιοχή της Κύμης. Από την επόμενη χρονιά έως και σήμερα η ομάδα των Γάλλων εθελοντών αναρριχητών εργάζεται στην περιοχή κατασκευάζοντας διαδρομές. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει περίπου 750 διαδρομές και ο στόχος είναι για πολλές περισσότερες.
Όλη αυτή η προσπάθεια οργανώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από τον Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συνδρομή και η στήριξη του Manikia Project, της μη κερδοσκοπική οργάνωση των κατοίκων όλων των χωριών της ευρύτερης περιοχής Μανίκια – Βρύση – Κύμη.
Σημαντικός χορηγός από την πρώτη στιγμή έως και την επικείμενη διοργάνωση του Event Petzl RocTrip 2022 υπήρξε η εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.
Στόχος είναι μέσα από την κοινή προσπάθεια να αναδειχθούν οι μοναδικές ομορφιές του τόπου μας και οι πολλαπλές επιλογές για υπαίθριες δραστηριότητες όπως αναρρίχηση, πεζοπορία, ποδηλασία, σπηλαιολογία κ.α.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Νίκος Μπαράκος και Κώστας Δημάς, ο εκπρόσωπος των Γάλλων αναρριχητών, Ολιβιέ Ομπέλ και μέλη του Manikia Project.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr