Δήμος Σκύρου: Φόρο τιμής στον άνθρωπο που έστησε την ακτοπλοϊκή γραμμή Κύμης – Σκύρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Σκύρου: Φόρο τιμής στον άνθρωπο που έστησε την ακτοπλοϊκή γραμμή Κύμης – Σκύρου

Φόρο τιμής στον άνθρωπο που έστησε την ακτοπλοϊκή γραμμή Σκύρος - Κύμη - Σκύρος

Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ

Με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο του Καπετάνιου Γιώργου Παππά , ο Δήμος Σκύρου απονέμει φόρο τιμής στον άνθρωπο στον οποίο οφείλουμε όλοι οι Σκυριανοί την ακτοπλοϊκή γραμμή Κύμης – Σκύρου.

Ο καπετάνιος της Σκύρου όπως συνηθίζαμε να τον αποκαλούμε, προερχόταν από ναυτική οικογένεια και μεγάλωσε μέσα στα καΐκια που συνέδεαν τη Σκύρο με την Κύμη.

Δυναμικός, ανήσυχος, δραστήριος, διορατικός , συνηθισμένος σε μπουνάτσες και φουρτούνες, αγαπούσε πολύ τον τόπο του και το απέδειξε με πράξεις.

Το 1963 αγόρασε το Π/Κ ΒΟRRΑ , ναυπηγημένο στην Ιταλία, που δούλεψε ως φορτηγό σε όλη τη θάλασσα της ελληνικής επικράτειας και το 1965 αποφάσισε να «χτυπήσει» τη δημοπρασία για τη γραμμή Κύμη –Σκύρο, με το πολύ μεγαλύτερο 250 τόνων ΒΟRRA, για να βρίσκεται κοντά στο σπίτι του , στην Λιναριά.

Προέβλεπε τις προοπτικές της Σκύρου και των άλλων Βόρειων Σποράδων και το 1968 μαζί με τον κουμπάρο του, τον εφοπλιστή Δημήτρη Νομικό ναυπήγησαν το ΣΚΥΡΟΣ για τη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων , που εξυπηρετούσε πλέον σε καθημερινή βάση (εκτός Κυριακής) το δρομολόγιο ΚΥΜΗ – ΣΚΥΡΟΣ.

Και μετά το δικό του έργο, ακολούθησαν άλλα πλοία μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα που εξυπηρετούν έως και σήμερα αυτή την ακτοπλοϊκή γραμμή.

Η ψυχή και το όραμα του καπετάνιου έγιναν η αφορμή να ενωθεί όλη η Σκύρος σαν μια ναυτική οικογένεια και να δημιουργηθεί αργότερα η Ναυτική Εταιρία Λαϊκής Βάσης , για την οποία όλοι νιώθουμε περήφανοι.

Ο καπετάν Γιώργος ήταν και θα παραμείνει πάντα ο καπετάνιος της καρδιάς μας!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr