Δημοτικές εκλογές: Τα θρίλερ και οι μεγάλες ανατροπές – Σε 16 δήμους της Αττικής οι δεύτεροι βγήκαν πρώτοι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοτικές εκλογές: Τα θρίλερ και οι μεγάλες ανατροπές – Σε 16 δήμους της Αττικής οι δεύτεροι βγήκαν πρώτοι

Σε πάνω από τους μισούς δήμους στην Περιφέρεια Αττικής που οδηγήθηκαν σε δεύτερο γύρο είχαμε ανατροπή αποτελέσματος σε σχέση με την πρώτη Κυριακή των δημοτικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, σε 16 από 29 δήμους στην Αττική οι υποψήφιοι που είχαν πάρει προβάδισμα στον πρώτο γύρο είδαν την κατάσταση να ανατρέπεται στον δεύτερο γύρο και να μένουν στη δεύτερη θέση.

Τη μεγαλύτερη ανατροπή έκανε ο Χάρης Δούκας στον Δήμο Αθηναίων, που παρότι υπολειπόταν κατά 27 μονάδες του Κώστα Μπακογιάννη, κατάφερε να εκλεγεί νέος δήμαρχος της πρωτεύουσας.

Στον Δήμο Αγίου Δημητρίου, η νυν δήμαρχος Μαρία Ανδρίτσου είχε πάρει προβάδισμα περίπου 15 μονάδων στον πρώτο γύρο (περίπου 3.500 ψήφοι ήταν η διαφορά), ωστόσο ο Στέλιος Μαμαλάκης έκανε την ανατροπή και εξελέγη νέος δήμαρχος με διαφορά 344 ψήφων.

Ανάλογη εικόνα και στον Δήμο Βύρωνα, με τον Μίλτο Μπαντή να χάνει στον δεύτερο γύρο από τον Αλέξιο Σωτηρόπουλο, αν και προηγούνταν με 14 μονάδες από την πρώτη Κυριακή.

Στον Δήμο Δάφνης – Υμηττού, ο δήμαρχος Αναστάσιος Μπινίσκος είδε την κατάσταση να ανατρέπεται στον β’ γύρο και να χάνει τον δημαρχιακό θώκο από τον Νίκο Τσιλίφη. Πάντως, εδώ η διαφορά στον πρώτο γύρο υπέρ του κ. Μπινίσκου ήταν μικρή, μόλις 62 ψήφοι.

Στον Δήμο Διονύσου, οι 1.000 ψήφοι διαφορά που είχε πάρει από τον πρώτο γύρο ο νυν δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης δεν ήταν αρκετές για να πετύχει την ανανέωση της θητείας του, καθώς η Κατερίνα Μαϊχόσογλου εξελέγη νέα δήμαρχος της περιοχής με διαφορά 13 μονάδων (περίπου 2.000 ψήφων).

Ανατροπή είχαμε και στον Δήμο Ζωγράφου, όπου ο δήμαρχος Βασίλης Θώδας είδε την Τίνα Καφατσάκη-Βλάχου να τον προσπερνά στον δεύτερο γύρο και να εκλέγεται νέας δήμαρχος, με διαφορά 1.400 ψήφων.

Στον Δήμο Ελευσίνας, η διαφορά των 13 μονάδων που είχε ο νυν δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου δεν ήταν αρκετή για να επικρατήσει στον δεύτερο γύρο, με τον Γιώργο Γεωργόπουλο να εκλέγεται νέος δήμαρχος, με διαφορά μικρότερη των 300 ψήφων.

Αλλαγή σκυτάλης και στον Δήμο Ιλίου, με τον νυν δήμαρχο Νίκο Ζενέτο να ηττάται στον δεύτερο γύρο από την Ανδριάνα Αλεβίζου-Κουκουβίνου, αν και στον πρώτο γύρο είχε πάρει προβάδισμα 2.000 ψήφων.

Στον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων ήταν μπροστά μετά τον πρώτο γύρο με διαφορά σχεδόν 500 ψήφων, ωστόσο χθες ο Μάριος-Γεώργιος Ψυχάλης έκανε την ανατροπή (κέρδισε με διαφορά 850 ψήφων) και θα είναι ο νέος δήμαρχος της περιοχής.

Το θρίλερ της χθεσινής βραδιάς παίχθηκε στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, όπου ο νυν δήμαρχος Γιάννης Βούρος έχασε για μόλις 90 ψήφους από τον Γιάννη Τομπούλογλου. Την προηγούμενη Κυριακή, ο κ. Βούρος είχε πάρει προβάδισμα 500 ψήφων, το οποίο δεν μπόρεσε να διατηρήσει.

Στον Δήμο Πεντέλης, η Μαρία Κεχαγιά, νυν δήμαρχος, δεν μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμα των 1.300 ψήφων που είχε πάρει από την πρώτη Κυριακή και έχασε από τη Νατάσσα Κοσμοπούλου με διαφορά 700 ψήφων.

Ήττα του νυν δημάρχου και στον Δήμο Πετρουπόλεως, με τον Στέφανο Βλάχο να παραδίδει τη σκυτάλη στον Ευάγγελο Σίμο, έχοντας απολέσει το προβάδισμα των 1.600 ψήφων που είχε πάρει στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, ο δήμαρχος Ευάγγελος Μπουρνούς «μπήκε» στον δεύτερο γύρο με προβάδισμα 900 ψήφων έναντι της Δήμητρας Τσεβά-Μήλα, ωστόσο ηττήθηκε με διαφορά 700 ψήφων και αποχωρεί από τον δημαρχιακό θώκο.

Στον Δήμο Σαρωνικού, ο Δημήτρης Παπαχρήστου κατάφερε να ανατρέψει τη διαφορά με την οποία έχανε από τον πρώτο γύρο (περίπου 900 ψήφοι) και να επικρατήσει του ανθυποψηφίου του, Γιώργου Σωφρόνη.

Όσον αφορά στον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης προηγούνταν με 1.000 ψήφους διαφορά έναντι του Χαράλαμπου Μπονάτσου, ωστόσο δεν κατάφερε να επανεκλεγεί, μένοντας πίσω κατά 680 ψήφους.

Τέλος, στον Δήμο Χαϊδαρίου, ο νυν δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα από τον πρώτο γύρο (600 ψήφοι) και ηττήθηκε από τον Μιχάλη Σελέκο, και μάλιστα με διαφορά 1.500 ψήφων.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr