Δημοτικό Σχολείο Αρτάκης – Υπάρχει ανάγκη εξοπλισμού για τους μαθητές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοτικό Σχολείο Αρτάκης – Υπάρχει ανάγκη εξοπλισμού για τους μαθητές

«Για την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, την εξασφάλιση του αναγκαίου τεχνικού εξοπλισμού και την ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών, όσο διαρκεί η τηλεκπαίδευση»

Στις 23/11/2020 είχαμε αποστείλει επιστολή (αρ.πρωτοκόλλου υπηρεσίας σας 161026 – 24/11/2020) ζητώντας δωρεάν παροχή του αναγκαίου εξοπλισμού σε όλους τους μαθητές ώστε η πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση να είναι ισότιμη για όλους. Δεδομένου ότι δεν έχει γίνει καμία κίνηση από μέρους σας γιαυτό, ζητάμε να λυθεί άμεσα το θέμα χωρίς άλλες καθυστερήσεις που σημαίνει υποτίμηση της μόρφωσης των παιδιών μας. Υπάρχουν μαθητές που έχουν εξ’αρχής αποκλειστεί από την τηλεκπαίδευση και άλλοι που κάνουν μάθημα από το κινητό, γεγονός εντελώς απαράδεκτο!

Μετά το δεύτερο κλείσιμο των σχολείων, ανακοινώθηκε η διάθεσητου περίφημου Voucher ώστε να μπορέσουν ορισμένοι μαθητές να προμηθετούν κάποια συσκευή. Εκτός του ότι από αυτό εξαιρούνταν η πλειοψηφία των γονιών, καθώς έμπαιναν πολλά κριτήρια, εκτός του ότι πρόκειται για μικρό ποσό και δεν αρκεί για την προμήθεια υπολογιστή πόσο μάλλον σε οικογένειες που έχουν 2 και 3 παιδιά, ακόμη και αυτή την πενιχρή παροχή την έχετε καθυστερήσει.

Με τα σχολεία να ανοιγοκλείνουν και την τηλεκπαίδευση να γίνεται ο κανόνας, τα παιδιά μας έχουν χάσει κάθε ισορροπία στη ζωή τους, κάθε σειρά στη μαθησιακή τους διαδικασία, στην ψυχική τους ηρεμία, στη δομημένη καθημερινότητα τους.

Παράλληλα, στο διάστημα που άνοιξε το σχολείο μας, τα παιδιά από τη Γ1 τάξη έμειναν για δύο εβδομάδες χωρίς δάσκαλο καθώς η προηγούμενη δασκάλα έφυγε επειδή έληξε η τρίμηνη σύμβαση της(!!!). Πώς είναι άραγε δυνατόν να προσλαμβάνετε εκπαιδευτικούς για τρεις μήνες όταν το σχολείο δε λειτουργεί μόνο για τόσο και τα κενά είναι πολλά;; Έχουμε ανάγκη εκπαιδευτικούς και σαν γονείς θεωρούμε ότι πρέπει να είναι μόνιμοι και μάλιστα σταθεροί στην επαφή με τα παιδιά μας για να διευκολύνεται η εκπαιδευτική διαδικασία.

Ζητάμε, όπως υποχρεωτική έχετε κάνει την τηλεκπαίδευση, υποχρεωτικά να εξασφαλίσετε την πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως των μαθητών, δίνοντας τον αναγκαίο εξοπλισμό για κάθε μαθητή και όχι ένα τάμπλετ για κάθε σχολείο…

Να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτηλειτουργία των σχολείων με ασφάλεια για τα παιδιά μας με ό,τι αυτο συνεπάγεται για την υλοποίηση του (προσλήψεις εκπαιδευτικών και εργαζομένων καθαριότητας, διάταξη σχολείων με 15άρια τμήματα).

Αναμένουμε την άμεση έγγραφη απάντησή σας και κυρίως τις απαιτούμενες ενέργειές σας χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr