Δολοφονία 19χρονου: Ποιος ήταν ο Άλκης που έχασε τη ζωή του από χτυπήματα οπαδών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία 19χρονου: Ποιος ήταν ο Άλκης που έχασε τη ζωή του από χτυπήματα οπαδών

Ο 19χρονος έμενε αυτήν την περίοδο στη Βέροια λόγω του πατέρα του που είναι αξιωματικός του στρατού

Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η δολοφονική επίθεση σε βάρος του 19χρονου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της αστυνομίας, πρόκειται για θύμα τυφλής οπαδικής βίας. Ο άτυχος 19χρονος βρέθηκε τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο μαζί με δύο φίλους του, οι οποίοι έχουν διακομιστεί με τραύματα στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας «ομάδα ατόμων προσέγγισε παρέα νεαρών και έπειτα από ερώτηση σχετικά με την αθλητική ομάδα που υποστηρίζουν, εξαπέλυσαν εναντίον τους επίθεση με αιχμηρά αντικείμενα και θλώντα όργανα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή».

Οι Αρχές προχώρησαν, αρχικά, στην προσαγωγή 15 ατόμων ως υπόπτων για τη συμμετοχή στο αιματηρό περιστατικό. Ωστόσο, αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι πλην ενός, ο οποίος είχε στην κατοχή του έναν ναυτικό πυρσό.

Ποιο είναι το θύμα

Σύμφωνα με πληροφορίες της voria.gr, ο 19χρονος έμενε αυτήν την περίοδο στη Βέροια λόγω του πατέρα του που είναι αξιωματικός του στρατού.

Έως τα χρόνια του Γυμνασίου κατοικούσε στο Φάληρο της Θεσσαλονίκης και πήγαινε σχολείο στο 31ο Γυμνάσιο. Ο ίδιος πήγαινε συχνά στην πόλη καθώς διατηρούσε αρκετές φιλίες από τα παιδικά του χρόνια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 19χρονος Άλκης ήταν φίλαθλος του Άρη, πήγαινε στο γήπεδο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά δεν ήταν γνωστός για την οργανωμένη οπαδική του δράση, ενώ δεν συμμετείχε σε συμπλοκές μεταξύ οπαδών.

Ο 19χρονος περπατούσε με φίλους του όταν δέχτηκαν άγρια επίθεση από ομάδα ατόμων που κατέβηκαν από δύο αυτοκίνητα και τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, μιλούσαν ελληνικά.

Αρχικά τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και στη συνέχεια τους επιτέθηκαν με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο του Άλκη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες επιτέθηκαν στην παρέα του 19χρονου με μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα που παρομοιάζονται με δρεπάνια.

Το θύμα τραυματίστηκε στο πόδι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία, ενώ τα άλλα δύο παιδιά φέρουν τραύματα αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr