Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Στην αστυνομία για αναγνώριση των δραστών οι φίλοι του
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Στην αστυνομία για αναγνώριση των δραστών οι φίλοι του

Η διαδικασία της αναγνώρισης αποτελεί κομβικής σημασίας για την έρευνα σχετικά με τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη

Η διαδικασία της αναγνώρισης αποτελεί κομβικής σημασίας για την έρευνα σχετικά με τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έφτασαν στις 10 το πρωί οι φίλοι του Άλκη Καμπανού που ήταν μαζί του το βράδυ της δολοφονικής επίθεσης κατά την οποία έπεσε νεκρός ο 19χρονος.

Οι φίλοι του Άλκη Καμπανού μετέβησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκη όπου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα γίνει η διαδικασία αναγνώρισης των 12 κατηγορουμένων για την υπόθεση.

Thestival Στο Αστυνομικό Μέγαρο οι φίλοι του Άλκη

Η διαδικασία αποφασίστηκε, προκειμένου, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ευρήματα, όπως η λήψη DNA, να αποσαφηνιστεί ο βαθμός συμμετοχής του καθενός στο έγκλημα.

Τις επόμενες ημέρες, θα βγουν τα αποτελέσματα DNA, από το υλικό που βρέθηκε στα όπλα και τα αντικείμενα που εντοπίστηκαν, στη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών.

Οι απαντήσεις θεωρούνται άκρως σημαντικές, καθώς θα φανεί ποιοι είναι εκείνοι, οι οποίοι τα κρατούσαν.

Στη φυλακή και ο 12ος κατηγορούμενος

Ο 22χρονος που παραδόθηκε για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του.

Ο “Ντίνος”, οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου το οποίο εμπλέκεται στο φονικό επεισόδιο, αρνήθηκε τη συμμετοχή του στην επίθεση εναντίον του αδικοχαμένου φοιτητή και των δύο φίλων του. «Εγώ έμεινα στο αυτοκίνητο, δεν βγήκα», φέρεται να ανέφερε στην απολογία του.

Αποδέχθηκε ότι στο αυτοκίνητό του επέβαιναν τρεις εκ των συγκατηγορουμένων του, από τους οποίους, όπως είπε, γνώριζε μόνο τον έναν, και συγκεκριμένα τον 25χρονο που ομολόγησε ότι κρατούσε το μαχαίρι τύπου καράμπιτ. Για τους άλλους δύο, και μεταξύ αυτών τον 21χρονο, φερόμενο ως το πρόσωπο με το δρεπάνι, είπε ότι δεν τους γνώριζε κι ότι βρέθηκαν συγκυριακά στο όχημα.

Σε ερώτηση για τον οπλισμό που μετέφεραν οι συγκατηγορούμενοί του, φέρεται να απάντησε ότι δεν αντιλήφθηκε εάν κρατούσαν κάτι στα χέρια τους, ούτε γνώριζε για την επικείμενη επίθεση.

Ο 22χρονος, που παραδόθηκε στις διωκτικές αρχές 14 μέρες μετά το έγκλημα, αρνήθηκε, τέλος, ότι είναι οργανωμένος οπαδός, διαβεβαιώνοντας πως ουδέποτε κατά το παρελθόν συμμετείχε σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας.

Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα που ομόφωνα αποφάσισαν την προσωρινή του κράτηση, όπως συνέβη με τους έντεκα συγκατηγορούμενούς του, που απολογήθηκαν ο ένας μετά τον άλλο τα προηγούμενα 24ωρα, για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr