Δολοφονία Άλκη: «Μιλούν» κινητά και κάμερες – Απολογείται αύριο ο 23χρονος κατηγορούμενος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Άλκη: «Μιλούν» κινητά και κάμερες – Απολογείται αύριο ο 23χρονος κατηγορούμενος

Στα κινητά τηλέφωνα και τις κάμερες ασφαλείας έχουν επικεντρωθεί οι αστυνομικοί που ερευνούν τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Στα κινητά τηλέφωνα και τις κάμερες ασφαλείας έχουν επικεντρωθεί οι αστυνομικοί που ερευνούν τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, ήδη φαίνεται πως έχουν «μιλήσει» τα κινητά τηλέφωνα, τα στίγματα των οποίων εντοπίστηκαν εκείνη την ώρα στο σημείο όπου δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση ο Άλκης Καμπανός, δηλαδή την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η καταδρομική επίθεση. Παράλληλα, σύμφωνα με το Open, έχει συλλεχθεί και πολύτιμο υλικό από τις κάμερες καταστημάτων, κάτι που κάνει τις Αρχές να αισιοδοξούν πως σύντομα θα έχουν νέες προσαγωγές, αν όχι συλλήψεις.

Έχει μαζευτεί αρκετά σημαντικό υλικό που θα αποδειχθεί πολύτιμο ακόμα και μέσα στις επόμενες ώρες.

Τη Δευτέρα η απολογία του 23χρονου
Προθεσμία από τον Ανακριτή για να απολογηθεί, το μεσημέρι της Δευτέρας έχει λάβει ο 23χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση, με οπαδικά κίνητρα, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης Καμπανός και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του.

Εις βάρος του ασκήθηκε δίωξη για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα. Εν τω μεταξύ σχηματίστηκε και δεύτερη δικογραφία η οποία συνδέεται με τις έρευνες που διενήργησε η αστυνομία, μετά το φονικό, σε σύνδεσμο οπαδών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, του οποίου φέρεται να είναι μέλος.

Με βάση τη δικογραφία αυτή, ο εισαγγελέας τού απήγγειλε κατηγορίες για μία σειρά από πλημμεληματικές πράξεις και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου οδηγήθηκε μετά την προθεσμία που έλαβε από τον Ανακριτή. Οι συνδεόμενες με τα ευρήματα στον σύνδεσμο πράξεις αφορούν τα παρακάτω: λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη, κατοχή κροτίδων, παράνομη οπλοκατοχή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Συγκλονίζουν νέες μαρτυρίες κατοίκων
Την ίδια ώρα νέα συγκλονιστική μαρτυρία ήρθε στο φως της δημοσιότητας, προκαλώντας αποτροπιασμό για τη σκληρότητα με την οποία φέρθηκαν στον Άκη.

Ειδικότερα, μία γυναίκα που μένει κοντά στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης μίλησε στον ΑΝΤ1 και περιέγραψε καρέ – καρέ την επίθεση που δέχθηκε ο 19χρονος και η παρέα του.

Χαρακτηριστικά ανάφερε ότι «τη φωνή του μες στα αυτιά μου την έχω. Γινόταν μια φασαρία και με το που βγαίνω έξω βλέπω δύο αυτοκίνητα σταματημένα απέναντι. Άτομα με κοντάρια κυνηγάνε τα παιδιά το ένα το καημένο έτρεξε, το άλλο κρύφτηκε εδώ».

Και πρόσθεσε ότι «Μετά φώναξαν κάτι αχαρακτήριστοι, “εντάξει; τελειώσατε; τον καθαρίσατε;”», συνέχισε, χαρακτηρίζοντάς τους οργανωμένους εγκληματίες. «Ακόμη μέσα στα αυτιά μου το έχω. Ξέρετε τι είναι να ακούς ένα παιδί να φωνάζει μη με χτυπάτε άλλο;».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr