Δολοφονία Αντώνη: Aντιμέτωποι ακόμα και με ισόβια οι 4 ναυτικοί του Blue Horizon
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Αντώνη: Aντιμέτωποι ακόμα και με ισόβια οι 4 ναυτικοί του Blue Horizon

Όλοι τους κρατούνται και θα απολογηθούν το Σάββατο στον ανακριτή.

Διώξεις για κακουργήματα, που επισύρουν ποινές ακόμη και ισοβίων, ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά σε βάρος του πλοιάρχου και των τριών μελών του πληρώματος, που κατηγορούνται για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη, τον οποίον έσπρωξαν ενώ προσπαθούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο Blue Horizon.

Ειδικότερα, σε βάρος του μέλους του πληρώματος, που διακρίνεται στο βίντεο να σπρώχνει τον επιβάτη, απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Στους άλλους δύο ναυτικούς που ήταν παρόντες στο αδιανόητο περιστατικό ασκήθηκε ποινική δίωξη για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Τέλος, σε βάρος του καπετάνιου ασκήθηκε δίωξη, με βάση το νέο νόμο ο οποίος ψηφίστηκε μετά το πολύνεκρο έγκλημα των Τεμπών, για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Όλοι τους κρατούνται και θα απολογηθούν το Σάββατο στον ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν νωρίτερα γνωστές, μεταξύ άλλων οι λιμενικοί φέρονται να είπαν ότι, όταν ανέβηκαν στο πλοίο μετά το θάνατο του 36χρονου Αντώνη, γιά να συλλάβουν τον καπετάνιο, όχι μόνον δεν τους άνοιξε την πόρτα στο χώρο όπου βρισκόταν, αλλά τους άφησε να περιμένουν πολλή ώρα.

Λένε μάλιστα ότι, βγήκε κάποιο άλλο μέλος του πληρώματος και όχι ο ίδιος και επιπλέον πως εκεί που περίμεναν οι λιμενικοί, έσβησαν και τα φώτα!

Συγκλονιστικός είναι ο αριθμός των επιβατών, που ζήτησαν να καταθέσουν, μόλις επέστρεψε το πλοίο στον Πειραιά, ενώ κάποιοι εκτός από την πολύτιμη μαρτυρία τους, παρέδωσαν και βιντεοληπτικό υλικό. Σύμφωνα επίσης με τις ίδιες πηγές, εξακολουθούν να κρατάνε σκληρή στάση, αρνούμενοι να απολογηθούν.

Αναχώρησε πριν τον απόπλου – Τι κατέθεσε ο λιμενικός που είχε βάρδια την ώρα του πνιγμού του 36χρονου Αντώνη
Από την πρώτη στιγμή που είδε το φως της δημοσιότητας το σοκαριστικό βίντεο, στο οποίο μέλη του πληρώματος του πλοίου απωθούν και ρίχνουν κάτω τον 36χρονο, γεννήθηκε το ερώτημα εάν υπήρχε στο σημείο κάποιος λιμενικός του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Στο βίντεο δεν φαίνεται να παρεμβαίνει κάποιος λιμενικός σε όλα όσα θλιβερά συνέβησαν. Ήταν υποχρεωτική η παρουσία προσωπικού του Λιμενικού στο σημείο; Πηγές από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος απαντούν πως όχι, καθώς αυτό δεν προβλέπεται ως υποχρέωση. Άλλες πηγές με γνώση των θεμάτων του υπουργείου Ναυτιλίας αντιτείνουν ότι θα έπρεπε να υπάρχει στο σημείο λιμενικός, καθώς επρόκειτο για τον απόπλου ενός πολύ μεγάλου πλοίου, με εκατοντάδες επιβάτες και οχήματα.

Πληροφορίες του iEidiseis αναφέρουν ότι από τη μέχρι στιγμής εικόνα που έχει το αρχηγείο του Λιμενικού, ο λιμενικός που είχε βάρδια και εκτελούσε εκείνη την ώρα υπηρεσία υποστηρίζει ότι ήταν κανονικά στην προβλήτα κατά τη φόρτωση των οχημάτων και κατά την αποβίβαση των επιβατών.

Ισχυρίζεται ότι λίγο πριν εμφανιστεί στο σημείο ο 36χρονος αποχώρησε -ως υπεύθυνος για την ευταξία στο λιμάνι- γιατί υπήρχαν άλλες υπηρεσιακές ανάγκες σε κοντινή απόσταση, περίπου 40 μέτρων (όπου ήταν συγκεντρωμένος κόσμος). Στη συνέχεια, φέρεται να ισχυρίζεται ότι άκουσε τη φασαρία, μετέβη στο σημείο και βοήθησε στην περισυλλογή του άντρα που βρισκόταν ήδη στο νερό.

Στο μεταξύ, στην Εισαγγελία Πειραιά με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από κοινού, καθώς και για παραβίαση σχετικών άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, οδηγούνται τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του πλοίου που συνελήφθησαν.

Πρόκειται για τον καπετάνιο, τον ύπαρχο, τον λοστρόμο και τον αξιωματικό καταστρώματος.

O 36χρονος, όπως προέκυψε, είχε ακτοπλοϊκό εισιτήριο. Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο 36χρονος είχε επιβιβαστεί εγκαίρως στο πλοίο, ωστόσο για κάποιο λόγο αποβιβάστηκε, προσπαθώντας να μπει ξανά ενώ το πλοίο βρισκόταν στη διαδικασία του απόπλου.

Τα επίμαχα βίντεο

Τα σοκαριστικά βίντεο αναρτήθηκε στα social media και πιθανότατα ένα εξ’ αυτών τραβήχτηκε από επιβάτη άλλου πλοίου. Στο απόσπασμα αυτό φαίνεται η στιγμή που το Blue Horizon αποπλέει από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ ο αδικοχαμένος Αντώνης Καρυώτης βρίσκεται στην ταραγμένη -από τον απόπλου- θάλασσα.

Από τις φωνές που ακούγονται στο βίντεο φαίνεται ότι ο 36χρονος αρχικά πάλεψε να κολυμπήσει, παρά τη δίνη που προκάλεσαν οι προπέλες του πλοίου, χωρίς ωστόσο να καταφέρει.

Μάλιστα, στο βίντεο ακούγεται μία γυναίκα να φωνάζει «πάρτε τον, σώστε τον άνθρωπο, μαζέψτε τον».

Ieidiseis

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr