Δολοφονία Καραϊβάζ: Ανοίγει νέος κύκλος έρευνας – Tα νέα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι αρχές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ανοίγει νέος κύκλος έρευνας – Tα νέα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι αρχές

Στο μικροσκόπιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών μπήκε ο ρόλος του 49χρονου υπευθύνου του καταστήματος κινητής τηλεφωνίας στους Αμπελόκηπους, από όπου αγοράστηκαν στις 2/4/2021 τα «επιχειρησιακά» κινητά τηλέφωνα των δραστών.

Ένας κύκλος έρευνας έκλεισε με τη σύλληψη των δύο ανδρών που κατηγορούνται για συμμετοχή στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, ωστόσο, ένας άλλος κύκλος ανοίγει για τις Αρχές που από εδώ και πέρα θα προσπαθήσουν να διαλευκάνουν ποια ήταν τα υπόλοιπα άτομα που φέρονται να πήραν μέρος στο σχέδιο της εκτέλεσης.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τουλάχιστον δύο ακόμα άτομα ως φυσικούς αυτουργούς, εκτιμώντας ότι το ένα επέβαινε στο σκούτερ και ένα στο βαν, ενώ έρευνα γίνεται για τον «εγκέφαλο».

Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να υπάρχει άτομο που είχε το ρόλο του «ενδιάμεσου», δηλαδή κάποιο βαρύ όνομα της νύχτας να είχε το ρόλο του μεσολαβητή, να ανέλαβε δηλαδή να σχεδιάσει και να εκτελέσει τη δολοφονία, χωρίς να είναι ένας από τους φυσικούς αυτουργούς αλλά και χωρίς παράλληλα να είναι ο «εγκέφαλος».

«Σε τέτοιου επιπέδου ενέργειες δεν είναι απαραίτητο ότι οι φυσικοί αυτουργοί γνωρίζουν τον αληθινό εντολέα της επίθεσης. Επίσης, κάποιος μπορεί να ανέλαβε να σχεδιάσει την επίθεση, βρίσκοντας τους ποινικούς που ανέλαβαν το επιχειρησιακό κομμάτι, χωρίς να είναι ο ίδιος ο πραγματικός εγκέφαλος της ενέργειας», αναφέρουν έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Στο κομμάτι της έρευνας που αφορά στα άτομα που βρίσκονται ιεραρχικά πάνω από τους τουλάχιστον τέσσερις φυσικούς αυτουργούς αναμένεται να συνδράμει η Europol μετά από σχετικό αίτημα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η συνδρομή ζητήθηκε προκειμένου με ειδικές τεχνικές και λογισμικά να σπάσουν διαδικτυακές εφαρμογές που χρησιμοποιούσαν οι δράστες , με σκοπό μέσα από τις επικοινωνίες τους να συμπληρωθούν τα κομμάτια του παζλ που λείπουν.

Τα κινητά

Στο μικροσκόπιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών μπήκε ο ρόλος του 49χρονου υπευθύνου του καταστήματος κινητής τηλεφωνίας στους Αμπελόκηπους, από όπου αγοράστηκαν στις 2/4/2021 τα «επιχειρησιακά» κινητά τηλέφωνα των δραστών.

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε ότι την ημέρα της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ και συγκεκριμένα μετά την εκτέλεση, ο 49χρονος φέρεται να έστειλε στις 15:06:31 ́ ́ μήνυμα σε πρόσωπο που αναφέρεται στη δικογραφία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών χωρίς να είναι κατηγορούμενος.

Η έρευνα έδειξε πως το συγκεκριμένο άτομο, που έλαβε το μήνυμα, είχε προμηθευτεί κατά το παρελθόν κάρτες SIM από το εν λόγω κατάστημα. Αυτές οι sim είχαν βρεθεί σε έρευνα στο σπίτι του το 2015, όταν συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Εκβιαστών, ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που προχωρούσε σε εκβιάσεις και εκρήξεις.

Σημειώνεται πάντως ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ή στοιχεία για εμπλοκή του 49χρονου στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι τα αδέλφια που συνελήφθησαν, ηλικίας 40 και 48 ετών, απολογούνται την Τετάρτη. Αναμένεται με ενδιαφέρον τι θα υποστηρίξουν σε σχέση με τα καίρια ερωτήματα που τίθενται από τη δικογραφία.

Ieidiseis

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr