ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Είχαν κάνει «πρόβα» οι εκτελεστές; Αναζητούν το κρησφύγετό τους

Τα κομμάτια του παζλ που θα οδηγήσουν την ΕΛ.ΑΣ. στη σύλληψη των εκτελεστών του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ προσπαθούν να συνθέσουν οι έμπειροι αξιωματικοί της Αστυνομίας από την πρώτη στιγμή της άγριας δολοφονίας.
Δολοφονία Καραϊβάζ: Είχαν κάνει «πρόβα» οι εκτελεστές; Αναζητούν το κρησφύγετό τους

Για «συστηματική και σε βάθος έρευνα» για τους δράστες της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ έκανε λόγο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Είμαστε στη φάση της συλλογής στοιχείων και πληροφοριών, δεν είναι ώρα για πρόωρες εκτιμήσεις», σημείωσε, διαβεβαιώνοντας πως «ό,τι καλύτερο υπάρχει από πλευράς αξιωματικών, ερευνά την υπόθεση και εργαζόμαστε όσο το δυνατό εντατικότερα, ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα».

Ερωτηθείς για το αν έχει αποδώσει στοιχεία η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, απάντησε πως «οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη, είναι λογικό ότι δεν μπορούμε να αναφερθούμε στις πτυχές της έρευνας».

«Κλειδιά» για την εξιχνίαση της σοκαριστικής υπόθεσης είναι, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», τo «τρίτο πρόσωπο» που ενημέρωνε τους δολοφόνους πριν από τη φονική επίθεση, η προέλευση του σκούτερ στο οποίο επέβαιναν οι εκτελεστές και οι αναλύσεις κλήσεων και κωδικών συσκευών των προηγούμενων ημερών.

Το σημαντικότερο, ωστόσο, στοιχείο που έχουν στα χέρια της μέχρι αυτή τη στιγμή οι Αρχές είναι το βίντεο που είδε χθες το «φως» της δημοσιότητας, στο οποίο απεικονίζονται οι εκτελεστές.

Οι αστυνομικοί «ξεσκονίζουν» το συγκεκριμένο υλικό, όπως και βίντεο από άλλες κάμερες της περιοχής καθώς εκτιμάται ότι οι δολοφόνοι ίσως είχαν κάνει «πρόβες» πριν τον γαζώσουν με 10 σφαίρες.

Αναζητούν το «κρησφύγετο»

Παράλληλα, οι Αρχές εντείνουν τις έρευνες στην Αττική, προκειμένου να εντοπίσουν το κρησφύγετο των δραστών, και γι’ αυτό «χτενίζουν» ξενοδοχεία και Airbnb, ακόμα και ενοικιάσεις οχημάτων, ώστε να βρεθεί οποιοδήποτε στοιχείο.

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Ένα από τα βασικά ερωτήματα είναι η ταυτότητα των εκτελεστών.

Μισθώθηκαν για να έρθουν από το εξωτερικό στην Ελλάδα; Αυτό είναι ένα ερώτημα που ζητά απάντηση.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πληροφορίες ότι άτομα από το εξωτερικό αναλαμβάνουν την εκτέλεση συμβολαίων θανάτου και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερα υψηλή αμοιβή (για τα δεδομένα των εντολέων τους).

Στην περίπτωση της εκδοχής των μισθωμένων δολοφόνων από το εξωτερικό το επίπεδο δυσκολίας της έρευνας ανεβαίνει.

Και αυτό διότι σε αυτές τις περιπτώσεις οι φυσικοί αυτουργοί δεν γνωρίζουν τους εντολείς της εκτέλεσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ακόμα και σε περίπτωση σύλληψής τους να μην αποκαλύπτεται ο ηθικός αυτουργός. Τα «στεγανά» που υπάρχουν ανάμεσα σε ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς είναι το «δέλεαρ» για τους εντολείς των επιθέσεων.

Αναπάντητο βέβαια παραμένει το ερώτημα τι απέγινε αυτή η μηχανή. Μία από τις εκδοχές είναι οι δράστες να την έκρυψαν σε κάποιο γκαράζ, όπου ενδεχομένως επιχειρήσουν να της αλλάξουν τα χαρακτηριστικά για να μην αναγνωρίζεται. Μία άλλη εκδοχή είναι να φόρτωσαν το σκούτερ σε βαν και να εξαφανίστηκαν με αυτό.

Επίσης, έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί εάν τα 24ωρα που προηγήθηκαν της εκτέλεσης του δημοσιογράφου είχε δηλωθεί στην Αθήνα κάποια κλοπή σκούτερ, τύπου Beverly.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΤΕΛ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΠΑΣΟΥΚΟΣ
ΤΣΩΚΟΣ