Δολοφονία Καρολάιν: Το επίθετο της μητέρας της έλαβε και τυπικά η μικρή Λυδία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Καρολάιν: Το επίθετο της μητέρας της έλαβε και τυπικά η μικρή Λυδία

Η μικρή Λυδία, η κόρη της Καρολάιν Κράουτς που δολοφονήθηκε στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, άλλεξε το επίθετό της και έλαβε πλέον αυτό της μητέρας της.

Για την μικρή Λυδία, κόρη της δολοφονηθείσας Καρολάιν Κράουτς, ολοκληρώθηκαν χθες μετά από ένα χρόνο οι διαδικασίες, και υπήρξε και νομική αλλαγή στο επίθετό της, όπως ανέφερε στα gegonota.news ο δικηγόρος της οικογένειας Κράουτς κ. Θανάσης Χαρμάνης.

«Μια διαδικασία τελείωσε και ήταν σαφές ότι το παιδί θα άλλαζε το επίθετό του», τόνισε ο κ. Χαρμάνης.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, υπήρχε πάντα η πρόθεση να αλλάξει το όνομά της από αυτό του φυσικού της πατέρα από εκείνη την ημέρα τον Ιούνιο του 2021 όταν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος συνελήφθη στο μνημόσυνο της Καρολαϊν και είχε γίνει ξεκάθαρο ότι την είχε δολοφονήσει.

Τι είχε δηλώσει ο πατέρας της Καρολάιν Κράουτς για την αλλαγή στο επίθετο της Λυδίας

Οι γονείς της Καρολάιν ήθελαν όχι μόνο η εγγονή τους να μεγαλώσει μακριά από την Ελλάδα, αλλά να αλλάξει και επίθετο για να μην τη συνδέει το παραμικρό με τον πατέρα της, που καταδικάστηκε για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Πλέον, η μικρή ζει στις Φιλιππίνες. Ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ Κράουτς μιλώντας στις 12/10 του 2023 στον ANT1, είχε πει ότι η σύζυγός του έχει απευθυνθεί σε δικαστήριο των Φιλιππίνων και έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να αλλάξει επώνυμο η μικρή Λυδία και να πάρει το επώνυμο της αείμνηστης μητέρας της, δηλαδή Κράουτς.

«Η Σούζαν θα αλλάξει το επώνυμο της Λυδίας από Αναγνωστοπούλου σε Κράουτς. Ακόμα κι αν είχε μείνει στην Ελλάδα, θα το έκανε αυτό. Ως μοναδική κηδεμόνας της Λυδίας έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να το πράξει, βάσει της ελληνικής νομοθεσίας, κι επειδή το επώνυμο του πατέρα της θα μπορούσε να είναι ντροπιαστικό, είχε κάθε λόγο να το κάνει», είχε πει ο πατέρας της Καρολάιν.

Ο ίδιος είχε εξηγήσει ότι η αλλαγή του επωνύμου της Λυδίας, τώρα που η Σούζαν και η Λυδία ζουν στις Φιλιππίνες, είναι πέρα από την αρμοδιότητα ενός ελληνικού δικαστηρίου.

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Υπενθυμίζεται πως ο πατέρας της μικρής Λυδίας, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, στραγγάλισε τη σύζυγό του Καρολάιν Κράουτς μπροστά στα μάτια της κόρης τους και επί έξι εβδομάδες προσπαθούσε να ξεγελάσει την Αστυνομία και την οικογένεια της κοπέλας, ισχυριζόμενος ότι διαρρήκτες είχαν εισβάλει και σκότωσαν όχι μόνο την Καρολάιν, αλλά και τον σκύλο τους, πριν διαφύγουν.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr