Δολοφονία Κατσουρή: Η Αστυνομία αναζητεί κι άλλους Κροάτες χούλιγκαν – Στα ίχνη του δολοφόνου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Κατσουρή: Η Αστυνομία αναζητεί κι άλλους Κροάτες χούλιγκαν – Στα ίχνη του δολοφόνου

Οι χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχουν καταγραφεί να μπαίνουν στη χώρα μας, αλλά δεν έχει καταγραφεί η έξοδός τους.

Κι άλλους Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ φαίνεται πως αναζητά η ΕΛ.ΑΣ. για τυχόν συμμετοχή τους στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και εμπλοκή τους στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Όπως μετέδωσε το Open, οι εν λόγω οπαδοί της κροατικής ομάδας έχουν καταγραφεί να μπαίνουν στη χώρα μας, αλλά δεν έχει καταγραφεί η έξοδός τους.

Την ίδια ώρα, στα βίντεο, στο DNA και στα κινητά τηλέφωνα εστιάζουν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να υπάρξουν απαντήσεις στο ποιος είναι αυτός που δολοφόνησε, τελικά, τον 29χρονο Μιχάλη.

Από σήμερα το πρωί οι Αρχές αναζητούν ταύτιση γενετικού υλικού από τους συλληφθέντες, με τα δείγματα που έχουν εντοπιστεί στα πειστήρια της αιματηρής επίθεσης της Νέας Φιλαδέλφειας, σε μια προσπάθεια ταυτοποίησης του χούλιγκαν που κατάφερε το θανάσιμο χτύπημα στον Μιχάλη το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία λήψης DNA ολοκληρώθηκε χθες και μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να υπάρχει σαφής εικόνα στα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για αυτούς που συνδέονται με τα όπλα της επίθεσης, αλλά και ενδεχομένως με τη σορό του 29χρονου.

Από τους συλληφθέντες, οι οποίοι οδηγούνται σε 16 φυλακές της χώρας, έχουν συλλεχθεί 104 δείγματα DNA, τα οποία θα τεθούν σε αντιπαραβολή με το γενετικό υλικό από τα συνολικά 65 πειστήρια που εντόπισαν οι Αρχές στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης και στην κατοχή των χούλιγκαν.

Οι βασικοί ύποπτοι

Οι πέντε βασικοί ύποπτοι από την Κροατία, την Ελλάδα και την Αλβανία και ακόμα οκτώ ακόμα Κροάτες με ποινικό παρελθόν βρίσκονται στο μικροσκόπιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα δείγματα που έχει στείλει ο ιατροδικαστής στα εγκληματολογικά εργαστήρια δεν έχει ακόμα εξαχθεί αξιοποιήσιμος γενετικός τύπος.

Την ίδια ώρα, φαίνεται ότι αρκετά ευρήματα αλλοιώθηκαν όταν διαφορετικά άτομα προσπαθούσαν να προσφέρουν βοήθεια στον 29χρονο ενώ αιμορραγούσε. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η διαδικασία της αποστολής των ευρημάτων στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έχει γίνει με καθυστέρηση, ενώ υπάρχει σοβαρή πιθανότητα το φονικό όπλο να μην είναι ανάμεσα στα 65 πειστήρια, κάτι που μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες εντοπισμού του δολοφόνου.

Τα βίντεο από το σημείο της δολοφονίας του Μιχάλη

Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας συνεχίζουν να συγκεντρώνουν νέο βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας σπιτιών, επιχειρήσεων, αλλά και οπτικό υλικό από κατοίκους της περιοχής. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, στην κατοχή της Αστυνομίας βρίσκονται από χθες, Κυριακή, τουλάχιστον πέντε νέα βίντεο και δεν αποκλείεται από την εξέταση των συγκεκριμένων καταγραφών να προκύψουν νέα στοιχεία για τις κινήσεις των συλληφθέντων, καθώς και για ενδεχόμενη εμπλοκή και άλλων προσώπων στη δολοφονική επίθεση.

Η στιγμή του φονικού χτυπήματος στο αριστερό χέρι του 29χρονου έχει καταγραφεί σε ένα από τα βίντεο, ωστόσο δεν είναι εμφανή τα χαρακτηριστικά του προσώπου του δράστη. «Δεν μπορώ να πω για τα χαρακτηριστικά, φαίνεται όμως ότι είναι ένας ψηλός και εύσωμος άνδρας», είπε ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων, Βασίλης Νουλέζας.

«Σαρώνουν» τα κινητά τηλέφωνα

Σε ένα άλλο επίπεδο των ερευνών, και προκειμένου να εντοπιστούν και άλλα άτομα που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση, η ΕΛ.ΑΣ. έχει κινήσει τις διαδικασίες για τη «σάρωση» των επικοινωνιών στην περιοχή γύρω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας τα κρίσιμα χρονικά διαστήματα, πριν και μετά τη δολοφονία.

Στόχος είναι, μέσα από τις κεραίες εκπομπής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, οι Αρχές να διαπιστώσουν αν υπάρχει δραστηριότητα που ενδεχομένως  θα «προδώσει» και άλλα άτομα που συνδέονται με την επίθεση.

Στη Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών για διερεύνηση DNA βρίσκονται και ρόπαλα, στειλιάρια, προστατευτικά μασελάκια πυγμάχων και κάθε λογής σύνεργα που χρησιμοποιούν χούλιγκαν σε οργανωμένες επιθέσεις, τα οποία εντόπισαν οι Αρχές το βράδυ της Παρασκευής σε ένα κρυμμένο οπλοστάσιο, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας του Μιχάλη.

Ο δολοφόνος βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων;

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του 29χρονου, Χρήστος Μαυρομάτης, δεν υπάρχει προς το παρόν κάποιο αποδεικτικό στοιχείο για το δράστη της στυγερής δολοφονίας, ενώ υπογράμμισε πως παραμένει άγνωστο εάν βρίσκεται μεταξύ των 105 συλληφθέντων που κρίθηκαν προφυλακιστέοι

«Τέλος ο κύκλος των απολογιών. Οι κατηγορίες οι οποίες αποδόθηκαν στους κατηγορούμενους που απολογήθηκαν και κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι είναι μια σειρά κατηγορίες που δεν έχουν να κάνουν με την ανθρωποκτονία του Μιχάλη. Οι τρεις ανακριτές που έλαβαν τις απολογίες ένιωσαν δικονομικά ότι δεν ήταν έτοιμοι να αποδώσουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως. Κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για άλλα αδικήματα. Γι αυτό είπα ότι αναμένουμε προανακριτικό υλικό το οποίο θα βοηθήσει, τις επόμενες μέρες και τις επόμενες εβδομάδες, να αποδοθεί σε κάποιους η κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Αυτή τη στιγμή, δεν είναι ικανό το υλικό να οδηγήσει σε ασφαλείς κατευθύνσεις για το ποιος ή ποιοι συμμετείχαν στη δολοφονία του Μιχάλη» τόνισε ο κ. Μαυρομάτης.

«Δεν το λέω ως μάντης κακών. Δεν φοβάμαι κάτι. Ελπίζω ότι θα γίνει αυτή η αποδεικτική συμπλήρωση. Οι αστυνομικοί θεωρώ, ελπίζω και εύχομαι ότι δουλεύουν πάνω στο κομμάτι αυτό, ότι τα στελέχη των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας δουλεύουν νυχθημερόν πάνω στο κομμάτι αυτό και ελπίζω ως άνθρωπος, ως πολίτης, ως δικηγόρος, ως φίλος του συγχωρεμένου ότι θα καταλήξουμε με ασφάλεια στο ποιος ή ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι είχαν αυτή τη συμπεριφορά που οδήγησε στη στυγερή δολοφονία», συμπλήρωσε.

Ερωτηθέις εάν υπάρχει βίντεο που καταγράφει τη στιγμή της δολοφονίας, απάντησε πως ο ίδιος δεν έχει δει τέτοιο υλικό. «Έχω δει την φωτογραφία που έχουν δημοσιεύσει τα Μέσα, δεν έχω δει το βίντεο διότι δεν έχουμε ακόμα ως οικογένεια πρόσβαση στο σύνολο της δικογραφίας, διότι η κατηγορία της ανθρωποκτονίας είναι ακόμα κατά αγνώστων, οπότε η δήλωση παράστασης υποστήριξης κατηγορίας από τον αδερφό είναι ακόμα κατ’ αγνώστων, δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί. Επομένως δεν έχουμε ακόμα πρόσβαση στο σύνολο της δικογραφίας», εξήγησε.

Αλλά ο κ. Μαυρομάτης εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα βρεθεί το υλικό που θα οδηγήσει στον εντοπισμό του δράστη. «Θεωρώ ότι υπάρχει το υλικό. Έχουμε βίντεο, οπτικό υλικό, έχουμε υλικό βιολογικό, έχουμε τα μέσα ενδεχομένως που χρησιμοποιήθηκαν για την τέλεση του εγκλήματος. Έχουμε αυτόφωρη σύλληψη. Αλίμονο αν σε αυτή την υπόθεση που τα έχουμε όλα αυτά, δεν βρούμε τους δράστες».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr