Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Ένταση στο δικαστήριο μετά τις ποινές – «Στην Κόλαση να πας! Φονιάδες! Δολοφόνοι!»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Ένταση στο δικαστήριο μετά τις ποινές – «Στην Κόλαση να πας! Φονιάδες! Δολοφόνοι!»

Ένταση επικράτησε στη δικαστική αίθουσα όπου εκδικαζόταν η υπόθεση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, με τους γονείς και το πλήθος να ξεσπάνε σε φωνές.
«Στην Κόλαση να πας! Φονιάδες! Δολοφόνοι!», φώναζε το πλήθος της αίθουσας, μαζί με συνθήματα, κατά των καταδικασμένων. Οι αστυνομικοί έλαβαν αμέσως μέριμνα ώστε να φυγαδεύσουν από την ειδική είσοδο των κρατουμένων τόσο τους δύο καταδικασθέντες όσο και τους συγγενείς και φίλους τους. Οι μόνοι που έμειναν ακίνητοι, αγκαλιασμένοι, στις θέσεις τους ήταν η μητέρα και ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου. Η μητέρα του 33χρονου, κλαίγοντας, μονολογούσε «είναι ένοχοι, Ζαχαρία μου» εν μέσω χειροκροτημάτων ανθρώπων που στάθηκαν όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό τους.

Οι ποινές στο Εφετείο για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Νωρίτερα το δευτεροβάθμιο δικαστήριο είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης πέντε ετών στον κοσμηματοπώλη και έξι ετών στον μεσίτη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, για τα θανάσιμα χτυπήματα που δέχθηκε το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018 στον πεζόδρομο της Γλάδστωνος. Σύμφωνα με την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, ο μεσίτης, 64 ετών, θα οδηγηθεί στη φυλακή για την έκτιση της ποινής του, ενώ ο 81 ετών κοσμηματοπώλης θα εκτίσει κατ’ οίκον την ποινή του. Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, ενώ ομόφωνα οι δικαστές τούς αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Επίσης, στον κοσμηματοπώλη, στο κατάστημα του οποίου είχε εγκλωβιστεί ο 33χρονος ακτιβιστής, το δικαστήριο αναγνώρισε επιπλέον την ελαφρυντική περίσταση της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος ως ώθηση των πράξεών του. Με βάση το ελαφρυντικό που αναγνωρίστηκε -και την επιπλέον ελαφρυντική περίσταση στον κοσμηματοπώλη- το δικαστήριο επέβαλε τις ανώτατες προβλεπόμενες ποινές.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr