Δωρεάν διόδια για τις Εκλογές – Ποιες ημέρες και ώρες θα ισχύσουν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεάν διόδια για τις Εκλογές – Ποιες ημέρες και ώρες θα ισχύσουν

Δίχως την καταβολή αντιτίμου θα γίνεται η διέλευση από τα διόδια, σε όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, για τις εκλογές 2023, ώστε να διευκολυνθούν οι εκλογείς.
Όπως συμβαίνει συνήθως στις εκλογικές αναμετρήσεις, έτσι και στις εκλογές 2023 αναμένεται να υπάρξει δωρεάν διέλευση των εκλογέων από τα διόδια.

Οι μπάρες των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους, εκτός απροόπτου, θα είναι σηκωμένες από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 19 Μαΐου για όσους οδηγούς μετακινηθούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Θα υπάρξει δωρεάν πέρασμα από τα διόδια και για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, με τη διαφορά ότι αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σχεδόν 48 ώρες νωρίτερα, δηλαδή από το πρωί της Πέμπτης 18 Μαΐου (θα απαιτείται επίδειξη των σχετικών εγγράφων).

Το μέτρο αυτό λαμβάνεται από την εκάστοτε πολιτική εξουσία προκειμένου οι εκλογείς από όλη την Ελλάδα να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους και να μην παρατηρούνται οι σύνηθες μεγάλες ουρές χιλιομέτρων μπροστά στα μεγάλα διόδια της επικράτειας.

Το χρονικό διάστημα που ο καθένας θα μπορεί να περάσει από τα διόδια χωρίς να πληρώσει, αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 8 το πρωί της Δευτέρας 22 Μαΐου, την επομένη δηλαδή των εκλογών. Σημειώνεται ότι οι παραχωρησιούχοι που εκμεταλλεύονται τα διόδια, θα αποζημιωθούν από το κράτος για τις δωρεάν διελεύσεις.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr