Δύο άτομα με κουκούλες και γάντια φαίνεται να έβαλαν τη φωτιά στη Real
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο άτομα με κουκούλες και γάντια φαίνεται να έβαλαν τη φωτιά στη Real

Οι εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ και τα πρώτα στοιχεία

Έκρηξη από γκαζάκια ήταν η αιτία της πυρκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης στο κτίριο της λεωφόρου Κηφισίας όπου στεγάζονται τα γραφεία της εφημερίδας Real καθώς και του ραδιοφωνικού σταθμού Real FM, τα οποία από ότι φαίνεται τα άφησαν στο σημείο δύο άτομα με κουκούλες και γάντια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον σταθμό ΣΚΑΪ, ο μηχανισμός αποτελείτο από γκαζάκια που ήταν κολλημένα μεταξύ τους και ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό τα οποία οι άγνωστοι άφησαν σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο.
Από τα τρία γκαζάκια τα δύο εξερράγησαν, ενώ το τρίτο έχει ήδη μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ για αναζήτηση τυχόν στοιχείων τα οποία να μπορέσουν να οδηγήσουν στους δράστες.

Ο μηχανισμός βρέθηκε σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτηρίου μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου.

Να αναφέρουμε πως το ισόγειο του κτιρίου είναι κενό, στον πρώτο και δεύτερο όροφο στεγάζονται τα γραφεία Real FM & Real News, ενώ στον τρίτο όροφο βρίσκονται γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας.

Οι μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί στον τρίτο όροφο, αλλά υπάρχουν αρκετές και στους άλλους δύο, με την εκτίμηση που υπάρχει να είναι ότι ο εξαερισμός μετέφερε ως «καμινάδα» τη φωτιά στον τρίτο όροφο που έχει τις μεγαλύτερες ζημιές

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ η πρώτη εκτίμηση των αστυνομικών είναι πως πρόκειται για μία κλιμάκωση στη σειρά των επιθέσεων για τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη.

Tην έρευνα της υπόθεσης έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr