Δυσάρεστη εξέλιξη με τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Έρχονται πρόστιμα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυσάρεστη εξέλιξη με τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Έρχονται πρόστιμα

Με πρόστιμο 280 εκατ. ευρώ κινδυνεύει ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Τα λάθη των προηγούμενων διοικήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ καλείται να πληρώσει η τωρινή διοίκηση.

Στη χώρα μας εικάζεται οτι εκδόθηκε πρόστιμο ύψους 280 εκατ. ευρώ από τη Ευρωπαϊκή Ένωση για τα δικαιώματα από το 2020 έως και το 2022.

Με πρόστιμο 280 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει το agrocapital απειλείται η χώρα μας για τις στρεμματικές ενισχύσεις και την προαιρετική συνδεμένη στήριξη για τα ζώα και για την πολλαπλή συμμόρφωση καλείται η χώρα μας να δώσει εξηγήσεις μέσα σε 1 μήνα  περιμένουμε τις εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, από αυτά, τα 23 εκατ. ευρώ αφορούν σε πρόστιμα για την Πολλαπλή Συμμόρφωση και τα 260 εκατ. ευρώ για τα δικαιώματα και τη συνδεδεμένη βάσει έκτασης.

Το υπουργείο πρέπει να καλέσει τις προηγούμενες διοικήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ. Υπεύθυνοι θα πρέπει να θεωρούνται και οι πολιτικές ηγεσίες της περιόδου 2020-2022 (Σπήλιος Λιβανός – Γιώργο Γεωργαντάς).

Πάντως, η εν λόγω εξέλιξη δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη για κανέναν καθώς αντί για πληρωμές στους αγρότες  καλείται ο οργανισμός καλείται να δώσει εξηγήσεις σε όλα αυτά που γίνονται

Μέσα σε όλα αυτά, δε θα πρέπει να ξεχνάμε και τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης της ΟΠΕΚΕΠΕ, όπου ακόμη και σήμερα 88 εκατ. ευρώ… αγνοούνται.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr