Ε.Κ.Ε. : 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 26 Νοεμβρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ε.Κ.Ε. : 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 26 Νοεμβρίου

Συντονίζουμε τη δράση μας με δεκάδες δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, σε όλη τη χώρα.

Προκηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για τις 26 Νοεμβρίου 2020.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές υγείας της Εύβοιας, τα Νοσοκομεία Χαλκίδας, Κύμης, Καρύστου και όλες οι υπόλοιπες δημόσιες δομές υγείας. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξή του σε ενιαίο κρατικό σχεδιασμό. Μέτραπροστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς ώστε να μη μετατραπούν σε χώρους μαζικής διασποράς του ιού. Η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν εγκληματικές διαχρονικές ευθύνες για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, έχουν συμβάλει να διαμορφωθεί η σημερινή διαλυτική κατάσταση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ να πάρει πίσω το αντεργατικό τερατούργημα που ετοιμάζεται να ψηφίσει και προβλέπει ανάμεσα στα άλλα την κατάργηση του 8ωρου, 100 χρόνια μετά την θέσπισή του στη χώρα μας. Να σταματήσει εδώ και τώρα κάθε σχεδιασμός για να μπουν νέα εμπόδια στην οργάνωση και την πάλη των συνδικάτων.
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που διαλύει τον ΟΑΕΔ.

Καταγγέλλουμε τη μεθόδευση που εφάρμοσε η κυβέρνηση εχθές ημέρα αγωνιστικού εορτασμού του Πολυτεχνείου, να επιδιώξει τη βίαιη παρεμπόδιση κάθε εκδήλωσης κρυβόμενη πίσω από την πανδημία.

Καλούμε τα σωματεία της Εύβοιας να ενημερώσουν τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς και να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr