Έδειρε μέχρι θανάτου την 86χρονη μητέρα του -Ο μητροκτόνος έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έδειρε μέχρι θανάτου την 86χρονη μητέρα του -Ο μητροκτόνος έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές

Στη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος φέρεται να σκότωσε την 86χρονη μητέρα του, προχώρησαν οι Αρχές στην Κοζάνη.

Ο φερόμενος ως δράστης αντιμετωπίζει προβλήματα αλκοολισμού κι έχει απασχολήσει αρκετές φορές τις Αρχές.

Ο φερόμενος ως μητροκτόνος, ο οποίος απασχολεί συχνά τις Αρχές, ειδοποίησε το ΕΚΑΒ πως η 86χρονη μητέρα του είναι αναίσθητη. Ωστόσο, το πλήρωμα των διασωστών που έφτασε στο σπίτι της γυναίκας, διαπίστωσε πως η άτυχη γυναίκα ήταν ήδη νεκρή και ενημέρωσε την ΕΛΑΣ για πιθανή ανθρωποκτονία.

Παρά τις ανακρίσεις, ο 61χρονος δεν είχε ομολογήσει, με την Ασφάλεια Κοζάνης να δένει τελικά την υπόθεση με το πόρισμα του ιατροδικαστή, το οποίο δείχνει δείχνει πως ο θάνατος της 86χρονης επήλθε από χτυπήματα.

Κόλαφος η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη

Η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη στη σορό της 86χρονης Δ.Ε. στην Κοζάνη, που βρέθηκε νεκρή το πρωί της Δευτέρας, στο κρεβάτι της, οδήγησε στη σύλληψη του 61 ετών γιου της, για τη δολοφονία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, η ιατροδικαστής διαπίστωσε πως η ηλικιωμένη γυναίκα έφερε κάκωση θώρακος με πολλαπλά κατάγματα πλευρών αμφοτερόπλευρα και εσωτερική αιμορραγία (αιμοθώρακος αμφοτερόπλευρος).

Η ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα πως είναι αδύνατο τα πολλαπλά κατάγματα των πλευρών, που εντόπισε, να προήλθαν από πτώση της 86χρονης.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Κοζάνης μόλις ενημερώθηκαν για την εξέλιξη αυτή – καθώς ο θάνατος της αρχικά είχε χαρακτηριστεί αιφνίδιος- προχώρησαν στη σύλληψη του 61χρονου γιου της.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, η ηλικιωμένη έμενε μαζί του και στο σπίτι δεν είχε κανένας άλλος πρόσβαση, ούτε άλλοι συγγενείς, ενώ από την έρευνα που έγινε στο σπίτι δεν εντοπίστηκαν ίχνη παραβίασης.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με πρόθεση ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το τμήμα ασφαλείας Κοζάνης.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Εξιχνιάστηκε άμεσα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, υπόθεση ανθρωποκτονίας 86χρονης ημεδαπής, που διαπράχθηκε την 22-05-2023 στην Κοζάνη, για την οποία συνελήφθη χθες (23-05-2023) απογευματινές ώρες στην Κοζάνη 61χρονος ημεδαπός, σύνοικος γιος του θύματος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με δόλο.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα των προαναφερόμενων αστυνομικών, πρωινές ώρες της 22-05-2023, ο 61χρονος προκάλεσε πολλαπλές κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματος της 86χρονης, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης, ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr