Εφιάλτης για 65χρονη: Γυναίκα την εκβίαζε για να της αποσπά σημαντικά χρηματικά ποσά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφιάλτης για 65χρονη: Γυναίκα την εκβίαζε για να της αποσπά σημαντικά χρηματικά ποσά

Τον απόλυτο τρόμο ζούσε μία 65χρονη γυναίκα που κατήγγειλε ότι είχε πέσει θύμα εκβιασμών από νεαρή γυναίκα για να της αποσπά χρήματα
Τον απόλυτο τρόμο ζούσε μία 65χρονη γυναίκα που κατήγγειλε ότι είχε πέσει θύμα εκβιασμών από νεαρή γυναίκα για να της αποσπά χρήματα.
Η 65χρονη κατήγγειλε στην Ασφάλεια Πατρών πως δεχόταν εκβιασμούς από μία 37χρονη ότι θα πειράξει την οικογένειά της έαν δεν της έδινε χρήματα.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα pelop.gr, δεν ήταν η πρώτη φορά που η 37χρονη που συνελήφθη για εκβίαση, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών ζητούσε επιτακτικά από ηλικιωμένη, σημαντικά χρηματικά ποσά, προειδοποιώντας την πως σε διαφορετική περίπτωση θα έκανε κακό στα παιδιά και στα εγγόνια της.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος» αναφέρει πως η 65χρονη υπό το καθεστώς φόβου πως θα κάνει πράξει τις απειλές της, τον Σεπτέμβριο και μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές οχλήσεις και τον ψυχολογικό εκβιασμό που δεχόταν, «υπέκυψε» στις απαιτήσεις της δίνοντάς της 1.000 ευρώ.

Την «αδυναμία» που επέδειξε η ηλικιωμένη προκειμένου να προστατέψει τα αγαπημένα της πρόσωπα, καθώς δεν ενημέρωσε κανέναν από τα μέλη της οικογένειας της γι’ αυτό που της συνέβαινε, φαίνεται πως εκμεταλλεύθηκε η δράστιδα. Χωρίς ίχνος δισταγμού σε σύντομο χρονικό διάστημα επικοινώνησε εκ νέου με την 65χρονη ζητώντας και πάλι χρήματα.

Κατά πληροφορίες της «Π», αποπειράθηκε δυο φορές να αποσπάσει ποσά, όμως βρήκε τοίχο, γεγονός που δεν την πτόησε. Ανασύνταξε «δυνάμεις» κάνοντας προ ημερών και πάλι αισθητή την παρουσία της, καλώντας στο τηλέφωνο την ηλικιωμένη.

Ακολουθώντας την ίδια τακτική, ζήτησε 800 ευρώ, και παρά την αρχική άρνηση το θύμα τελικά κατέβαλε το ποσό το μεσημέρι της Τρίτης. Στη συνέχεια απευθύνθηκε στην Ασφάλεια καταγγέλλοντας τα όσα βίωνε το τελευταίο διάστημα υποδεικνύοντας στους αστυνομικούς την 37χρονη. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετά από έρευνες η γυναίκα (ρομά) εντοπίστηκε και συνελήφθη στη συνοικία Ψάχου, όπου και κατοικεί.

Κατά πληροφορίες της «Π», θύμα και συλληφθείσα μένουν στην ίδια περιοχή, και γνωρίζονταν, αφού στο παρελθόν η ηλικιωμένη νοίκιαζε χώρο ακινήτου σε οικογένεια ρομά που σχετίζεται με την 37χρονη.

Την Πέμπτη 13/10 με τη σχηματισθείσα σε βάρος της δικογραφία, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πατρών και σήμερα θα δικαζόταν  στο αυτόφωρο.

Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες της εκβίασης και υποστηρίζει πως ποτέ δεν πήρε χρήματα.

Από την Αστυνομία ερευνάται το ενδεχόμενο να εμπλέκεται και σε άλλες υποθέσεις εκβίασης πολιτών και υπεξαίρεσης χρηματικών ποσών.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr