Εφιάλτης για νεαρή μαθήτρια: Της έκαναν διαδικτυακό bullying – Έφτασε στα πρόθυρα της αυτοκτονίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφιάλτης για νεαρή μαθήτρια: Της έκαναν διαδικτυακό bullying – Έφτασε στα πρόθυρα της αυτοκτονίας

Σοκάρει ο εφιάλτης που ζούσε μια μαθήτρια γυμνασίου στα Χανιά, καθώς το κορίτσι είχε πέσει θύμα διαδικτυακού bullying από συμμαθητές της.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του flashnews.gr, το θύμα έφτασε μέχρι και στα πρόθυρα της αυτοκτονίας, καθώς είχε κλειστεί στον εαυτό της για πολύ καιρό. Σωτήρας της, ήταν μια καλή φίλη της, που αποφάσισε να ενημερώσει τόσο τις Αρχές, όσο και την οικογένεια του θύματος -για το bullying που δεχόταν εντός και εκτός σχολικού περιβάλλοντος η ανήλικη μαθήτρια- και ξεκίνησαν άμεσα έρευνες για την υπόθεση.

Η υπόθεση αυτή ήρθε στο φως σε ημερίδα που σημειώθηκε χθες (23/1), στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, σχετικά με το bullying και το πρόσφορο έδαφος που βρίσκει στο διαδίκτυο. Το περιστατικό με την ανήλικη μαθήτρια, αποκάλυψε η Ευαγγελία Μαργαρίτη, Υπαστυνόμος Β’ της Ασφάλειας Χανίων στο Τμήμα Ανηλίκων. «Σε μεγάλο ποσοστό, το bullying με θύματα ανήλικους μαθητές είναι διαδικτυακό, διότι εκεί υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία για να μπορέσουν οι θύτες να προκαλέσουν κακό στα θύματα τους», αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εκδήλωση.

«Τα παιδιά απομονώνονται και μπορεί να οδηγηθούν σε ακραίες συμπεριφορές»

Η ημερίδα με θέμα «Οι κίνδυνοι του διαδικτύου», που συνδιοργάνωσαν το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Χανίων και η Περιφέρεια Κρήτης είχε εξαιρετικό και ουσιαστικό ενδιαφέρον για τους μαθητές που το παρακολούθησαν και όπως τόνισε η επίσης ομιλήτρια Αργυρώ Παρδαλάκη, Συνιδρύτρια – Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Επαγρύπνησης στο Διαδίκτυο, «τα παιδιά απομονώνονται και μπορεί και αυτή η στάση τους να τα οδηγήσει σε ακραίες συμπεριφορές υψηλής εξάρτησης με το διαδίκτυο και να ακολουθήσουν ακραία περιστατικά».

Για αυτό υπάρχει η πρόληψη και αυτή γίνεται στα σχολεία. Γίνεται με εκπαιδευτικά προγράμματα όπως το σημερινό, με τίτλο «νευροβιολογία της διαδικτυακής εξάρτησης” που θεωρούμε ότι μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμο σε παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr