Ευκαρπία- 51χρονη με 40 γάτες στο σπίτι: Αποκρουστικό θέαμα και απίστευτη δυσωδία λένε οι αρχές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ευκαρπία- 51χρονη με 40 γάτες στο σπίτι: Αποκρουστικό θέαμα και απίστευτη δυσωδία λένε οι αρχές

Ο προϊστάμενος δημοτικής αστυνομίας Παύλου Μελά περιγράφει το σοκ του ίδιου και του συναδέλφου του μπροστά στο αποκρουστικό θέαμα, αλλά και τη μυρωδιά  έξω ακόμη από το σπίτι στην Ευκαρπία

Ενα απίστευτο θέαμα αντίκρυσαν οι δύο αστυνομικοί που βρέθηκαν πρώτοι στο σπίτι της 51χρονης γυναίκας στην Ευκαρπία της Θεσσαλονίκης, η οποία ζούσε με την ανήλικη κόρη της και 40 γάτες σε απαγορευτικές συνθήκες υγιεινής.

Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους το μεσημέρι της Δευτέρας (4/7) έλαβαν την κλήση και αμέσως έσπευσαν στο σημείο χωρίς να περιμένουν να βρουν μια υγειονομική βόμβα, αφού, όπως διαπίστωσαν, το σπίτι όπου διέμεναν η γυναίκα και το 15χρονο κορίτσι ήταν πνιγμένο από περιττώματα και ακαθαρσίες.

Ο προϊστάμενος δημοτικής αστυνομίας Παύλου Μελά, κ. Ιωάννης Κωνσταντινίδης μίλησε στο ThessToday.gr για το σοκ του ίδιου και του συναδέλφου του μπροστά στο αποκρουστικό θέαμα, αλλά και τη μυρωδιά  έξω ακόμη από το σπίτι στην Ευκαρπία, καθώς και για το χρέος που ένιωσαν να δράσουν αμέσως και να βοηθήσουν το ανήλικο παιδί να ξεφύγει από αυτή την κατάσταση, αντιμετωπίζοντας το θέμα με ιδιαίτερο αίσθημα ανθρωπιάς.

«Ήρθε μια καταγγελία στην υπηρεσία για μονοκατοικία στην Ευκαρπία, στην οποία βρισκόταν μεγάλος αριθμός ζώων όπου διαμένει και ανήλικη μαζί με τη μητέρα της. Μεταβήκαμε με το περιπολικό στο σημείο μέσα σε δέκα λεπτά. Φτάνοντας φορέσαμε μάσκες Ν95 αλλά η δυσωδία που έβγαινε ήταν χαρακτηριστική. Έψαξα να βρω μάλιστα μήπως βρίσκεται κάποιο φρεάτιο στο σημείο απ’ όπου έβγαινε η μυρωδιά αλλά δεν υπήρχε φρεάτιο.

Η πρώτη αντίδραση της 51χρονης

Βγήκε από το σπίτι η ιδιοκτήτρια και μιλήσαμε μαζί της. Στην αρχή αντέδρασε, ήταν λίγο επιθετική. Μας είπε τι δουλειά έχουμε εκεί πέρα και γιατί ασχολείται ο κόσμος μαζί της, μας είπε να την αφήσουμε στα προβλήματά της. Εμείς της είπαμε ότι θέλουμε να βοηθήσουμε και ζητήσαμε την ταυτότητά της. Ρωτήσαμε αν μένει κάποιος μαζί της στο σπίτι και γιατί υπάρχει αυτή η χαρακτηριστική μυρωδιά. Μας είπε ότι είναι φιλόζωη, πως έχει γάτες μέσα και πως μαζί της μένει και η 15χρονη κόρη της», είπε.

«Αυτό που αντικρύσαμε δεν έχει προηγούμενο – Υπήρχαν παντού περιττώματα από γάτες»

Ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρει πως η εικόνα που είδαν μπροστά στα μάτια τους, αφού άνοιξε η πόρτα ήταν πρωτόγνωρη. «Αυτό που αντικρύσαμε δεν έχει προηγούμενο. Μπαίνουμε σε αρκετά σπίτια λόγω της δουλειάς αλλά αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναδεί. Υπήρχαν παντού περιττώματα από γάτες και ακαταστασία. Υπήρχαν παντού γάτες. Πετάγονταν απ’ όλο το σπίτι. Με το που άνοιξε η πόρτα δε μπορούσαμε να σταθούμε, ούτε εγώ ούτε ο συνάδελφος. Μόλις άνοιξε η πόρτα έπεφτε πάνω σε ακαθαρσίες. Η μυρωδιά ήταν αποπνικτική».

Οι δύο αστυνομικοί επικοινώνησαν αμέσως με τις κοινωνικές υπηρεσίες, με το Χαμόγελο του Παιδιού και μετά με την εισαγγελία ανηλίκων. Συνέταξαν αναφορά και προχώρησαν στη βεβαίωση του διοικητικού προστίμου για τα ζώα συντροφιάς. Η 51χρονη από την Ευκαρπία οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

«Το κορίτσι έδειχνε να καταλαβαίνει την κατάσταση»

Όπως αναφέρει ο κ. Κωνσταντινίδης: «Το κορίτσι ήταν ένα ήσυχο και συνεσταλμένο παιδί. Έδειχνε να καταλαβαίνει την κατάσταση. Ο συνάδελφος μίλησε μαζί της και τη ρώτησε για την κατάσταση όση ώρα εγώ βεβαίωνα την παράβαση και είχα την κυρία δίπλα μου. Το παιδί κουνούσε το κεφάλι και καταλάβαινε ότι κάτι έπρεπε να γίνει. Η κατάσταση δεν ήταν αποδεκτή. Οι συνθήκες υγιεινής εκεί μέσα δεν ήταν σε επίπεδο όπου να μπορεί να ζει ένα παιδί. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να λυθεί άμεσα η υπόθεση και να διαφυλαχθεί η υγεία του παιδιού από τη συγκεκριμένη κατάσταση. Κάναμε, κάνουμε και θα κάνουμε πάντα αυτό που πρέπει για το συμφέρον του πολίτη και ελπίζουμε πάντα όταν οι πολίτες βλέπουν κάτι μεμπτό το οποίο άπτεται των αρμοδιοτήτων μας να το αναφέρουν στην υπηρεσία άμεσα».

Δ. Παύλου Μελά: «Οι αστυνομικοί ενήργησαν αμέσως και το παιδί σώθηκε»

Ο δήμος Παύλου Μελά μάλιστα χθες σε ανακοίνωσή του συνεχάρη τη δημοτική αστυνομία που μολονότι είναι ολιγομελής, εντούτοις κάνει αποτελεσματικά και άμεσα τη δουλειά της, ενώ δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που αφορούν ανήλικα παιδιά. Ο Εντεταλμένος σε θέματα Δημοτικής Αστυνομίας και ενότητας Ευκαρπίας, κ. Κωνσταντίνος Στούπας, μιλώντας στο τοπικό μέσο επεσήμανε πως το σημαντικότερο είναι το ότι σώθηκε ένα ανήλικο κορίτσι από μια τέτοια κατάσταση.

«Δεν έχει ξαναδεί η δημοτική αστυνομία τέτοια κατάσταση σε σπίτι. Το θέμα είναι ότι ένα παιδάκι 15 ετών ζούσε σε αυτή την τραγική κατάσταση. Ευτυχώς που πήρε κάποιος ευαίσθητος γείτονας τηλέφωνο και έτσι η δημοτική αστυνομία μέσα σε λίγα λεπτά ήταν εκεί. Ενήργησαν αμέσως οι αστυνομικοί και το παιδί σώθηκε», είπε.

ΠΗΓΗ: THESTODAY.GR

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr