Έγκλημα στη Μεσαρά: Προφυλακίστηκε ο 27χρονος – Ραγίζει καρδιές η μητέρα – «Θέλω το παιδί μου πίσω»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα στη Μεσαρά: Προφυλακίστηκε ο 27χρονος – Ραγίζει καρδιές η μητέρα – «Θέλω το παιδί μου πίσω»

Τον δρόμο για τη φυλακή έλαβε ο 27χρονος που εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 39χρονο κτηνοτρόφο, Νίκο στο Πετροκεφάλι Μεσαράς.

Ο δράστης οδηγήθηκε στις 12 το μεσημέρι στα δικαστήρια υπό άκρα μυστικότητα και πολύ νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 27χρονος ομολόγησε ενώπιον της ανακρίτριας τον φόνο του 39χρονου και στη συνέχεια με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος.

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η απολογία του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου η μητέρα του θύματος μαζί με τη χήρα του κτηνοτρόφου άρχισαν να φωνάζουν κοιτώντας το γραφείο που απολογούνταν ο 27χρονος. Σε έξαλλη κατάσταση τόσο η μητέρα όσο και η χήρα άρχισαν να φωνάζουν «φονιά», «σκύλε», ενώ πάνω στην οργή τους άρχισαν να καταριούνται το κράτος, την αστυνομία και τα δικαστήρια.

Μάνα 39χρονου κτηνοτρόφου: «Δεν νιώθω δικαιωμένη – Θέλω το παιδί μου πίσω»

Με την ανακοίνωση της απόφασης της προφυλάκισης του 27χρονου η μητέρα του άτυχου κτηνοτρόφου είχε νέο ξέσπασμα.

«Δε νιώθω δικαιωμένη» ανέφερε την ώρα που βρισκόταν σε απελπιστική κατάσταση στις σκάλες του δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου ουρλιάζοντας πως θέλει το παιδί της πίσω.

Από την πλευρά του ο δεύτερος δικηγόρος της οικογένειας, Ιωάννης Σπανάκης ανέφερε πως η πράξη του δράστη ήταν προμελετημένη και μάλιστα επιχείρησε να ενοχοποιήσει κάποιον άλλον δημότη.

«Η συγκεκριμένη κατηγορία της ανθρωποκτονίας είναι ο ορισμός της προμελετημένης αφαίρεσης ζωής με το δεδομένο ότι είχε προσχεδιάσει για καιρό την πράξη, είχε την σπουδή να προμηθευτεί το όπλο, είχε εποπτεύσει τον χώρο και φρονώ ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίσταση που να ελαφρύνει την θέση του δολοφόνου.

Κι αυτό διότι δεν επέδειξε την παραμικρή μεταμέλεια. Μάλιστα προσπάθησε να ενοχοποιήσει κάποιο άλλο δημότη του Πετροκεφαλίου.

Όταν η υπόθεση θα φτάσει στο ακροατήριο δεν θα μπορεί να επικαλεστεί ούτε τον πρότερο έντιμο βίο», ανέφερε ο κ. Σπανάκης.

Μάλιστα, σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του 27χρονου ότι ήταν θύμα κακοποίησης τόνισε: «Δεδομένου ότι η μέχρι τώρα στρατηγική του να τροφοδοτεί τις αρχές με ψέματα οι ισχυρισμοί του για κακοποίηση δεν είναι διόλου πιστευτό αλλά και μη αποδείξιμο».

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας έχει ασκήσει σε βάρος του 27χρονου δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία αλλά και για ψευδή κατάθεση. Θυμίζουμε πως αρχικά, το βράδυ του εγκλήματος, είχε προσπαθήσει να στρέψει αλλού τις έρευνες της αστυνομίας κάνοντας λόγο για οικονομικές διαφορές του θύματος με άλλον επιχειρηματία της περιοχής. Ο ισχυρισμός αυτός κατέρρευσε από το άλλοθι του δεύτερου, με τον 27χρονο να ομολογεί.

Σε βάρος του 30χρονου, φερόμενου ως συνεργού, έχει ασκηθεί δίωξη για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία, παράνομη οπλοκατοχή και παραχώρηση της καραμπίνας σε τρίτο πρόσωπο, το οποίο δεν διέθετε σχετική άδεια.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr