Εγκρίθηκαν 817 δικαιούχοι στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών  της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγκρίθηκαν 817 δικαιούχοι στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Υπεγράφη η απόφαση για τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των αιτήσεων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιευτικής Πολιτικής Κώστας Αποστολόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των αιτήσεων για ένταξη στο υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του ΠΑΑ 2014-2020, συνολικού προϋπολογισμού για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 38,8 εκατ. ευρώ, υπέγραψε σήμερα την σχετική απόφαση με την οποία δημοσιοποιούνται τα αποτελέσματα της αξιολόγησης.

Σύμφωνα με την απόφαση, με την διάθεση του 90% του συνολικού προϋπολογισμού, από τους 1069 υποψήφιους, οι 817 κρίθηκαν δικαιούχοι, οι 116 κρίθηκαν εν δυνάμει δικαιούχοι (απαιτείται η προσκόμιση επιπλέον δικαιολογητικών), οι 103 κρίθηκαν επιλαχόντες και οι 33 απορρίφθηκαν. Μετά την εξέταση των ενστάσεων που θα υποβληθούν θα διατεθεί και το υπόλοιπο 10% του συνολικού προϋπολογισμού, οπότε θα αυξηθεί και ο αριθμός των δικαιούχων τουλάχιστον κατά 100 άτομα.

Με την υπογραφή της απόφασης ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Αλιευτικής Πολιτικής δήλωσε: «Επειδή η έγκαιρη αξιολόγηση έχει ιδιαίτερη σημασία για την οικονομία τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, σήμερα νιώθω την ανάγκη και την υποχρέωση από τη θέση που βρίσκομαι, όχι μόνο με την ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη, αλλά και με την ιδιότητα του αγρότη, να ευχαριστήσω θερμά τους αξιολογητές που κλήθηκαν να αναλάβουν την αξιολόγηση των αιτήσεων αυτών, που εργάστηκαν εκτός ωραρίου, σε αυστηρό χρονικό περιθώριο και ολοκλήρωσαν με επιτυχία προχωρώντας εγκαίρως στην οριστικοποίηση της αξιολόγησης προκειμένου να αναρτηθούν οι πίνακες των ενταχθέντων στο πρόγραμμα Νέων Γεωργών».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr