Εκδηλώσεις προώθησης της αναρρίχησης στα Μανίκια Κονιστρών του Δήμου Κύμης Αλιβερίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδηλώσεις προώθησης της αναρρίχησης στα Μανίκια Κονιστρών του Δήμου Κύμης Αλιβερίου

Κάλεσμα για στήριξη της προσπάθειας από το Δήμο

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου ενημερώνει πως συνεχίζεται η προσπάθεια προώθησης της αναρρίχησης, με εκδηλώσεις στα Μανίκια Κονιστρών.

«Πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου συναντήθηκε με Γάλλους εθελοντές – αναρριχητές , με την πρόθεση να βρεθούν οι κατάλληλοι χώροι για να κατασκευαστούν αναρριχητικές πίστες στα όρια του Δήμου.

Έτσι ξεκίνησε η προσπάθεια που σήμερα έχει γίνει γνωστή όχι μόνο στην περιοχή μας , αλλά ευρύτερα και σε λίγες μέρες θα γίνει γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο δρόμος για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος δεν ήταν εύκολος. Υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα και δυσκολίες .

 Ο Δήμος κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπιστούν όποια προβλήματα προκύπτουν ώστε το εγχείρημα να ολοκληρωθεί και να αποφέρει τα αποτελέσματα που έχουν εκτιμηθεί από την αρχή και η ευρύτερη περιοχή να γνωρίσει την ανάπτυξη που έχει ανάγκη .

Οι κάτοικοι των Μανικίων , της Βρύσης και των άλλων χωριών της περιοχής καθώς και ο σύλλογος Manikia Project που δημιουργήθηκε , κατάλαβαν αμέσως την σπουδαιότητα του εγχειρήματος και συμβάλλουν καθημερινά στην ολοκλήρωση του.

Η προσφορά των Γάλλων αναρριχητών είναι πολύ σημαντική γιατί κατασκεύασαν και συνεχίζουν να κατασκευάζουν τις αναρριχητικές πίστες εθελοντικά , χωρίς καμία αμοιβή.

Ο Δήμος ανέλαβε τα έξοδα μετακίνησης τους για όλες τις φορές που χρειάστηκε να έρθουν στην Ελλάδα και να επιστρέψουν στην Γαλλία αλλά και τα μέσα μετακίνησης στην περιοχή όπως και τον εξοπλισμό (βίδες κλπ εξαρτήματα ) για να κατασκευαστούν οι πίστες .

Ο Δήμος αξιοποίησε χορηγούς , χωρίς να πάρει χρήματα στα χέρια , αλλά με απευθείας πληρωμές από τους χορηγούς και όχι από τον Δήμο.

Αν χρειαστεί θα επαναληφθεί με όποιες επιχειρήσεις της περιοχής έχουν την διάθεση να βοηθήσουν.

Αυτό δεν σημαίνει ότι γίνονται και άλλου είδους συμφωνίες. Τα θέματα αυτά είναι ξεκάθαρα . Οι Θέσεις του Δήμου είναι γνωστές και δεν αμφισβητούνται ποτέ και από οποιονδήποτε και δεν χρειαζόμαστε τέτοιου είδους μαθήματα από κανέναν.

Ακούγονται και γράφονται διάφορα και εμφανίζεται μια αδικαιολόγητη γκρίνια από ορισμένες πλευρές , ενώ κάποιοι εκπρόσωποι φορέων λένε ότι χωρίς αυτούς δεν θα γινόταν τίποτε. Δεν χρειάζεται να εκτίθενται τόσο πολύ.

Πρέπει όλα αυτά να σταματήσουν και να δούμε την κατάσταση όπως είναι πραγματικά.

Σε λίγες μέρες θα γίνει μια πολύ σημαντική εκδήλωση και η περιοχή μας θα γίνει γνωστή παγκοσμίως.

Μετά από αυτήν την εκδήλωση, τίποτε δεν θα είναι ίδιο όπως πριν. Θα αλλάξουν πολλά  και όλοι εμείς θα πρέπει να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες που θα υπάρξουν.

Αυτή την στιγμή όλα τα καταλύματα της περιοχής Κονιστρών και Κύμης φιλοξενούν επισκέπτες από όλο τον πλανήτη.

Η Δημοτική αρχή θα κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για το συγκεκριμένο γεγονός και θα προωθήσει την τουριστική ανάπτυξη σε όλο τον Δήμο.

Καλούμε όλους τους δημότες και τους φίλους του αθλητισμού να στηρίξουν την προσπάθεα.

Είναι γεγονός ότι τα Μανίκια και η ευρύτερη περιοχή θα είναι πλέον ένας παγκόσμιος αναρριχητικός προορισμός , που θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη ολόκληρου του Δήμου αλλά και του Νομού».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr