Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στη Νέα Λαμψακο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στη Νέα Λαμψακο

Την 1η Ιουλίου 2022 στην Πλατεία Προσφύγων ο Δήμος Χαλκιδέων σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο "Αναξαγόρα" ύψωσαν την σημαία "100 χρόνια μνήμης Μικρασιατικής Καταστροφης "
Χθες 1η Ιουλίου 2022 στην Πλατεία Προσφύγων ο Δήμος Χαλκιδέων σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο “Αναξαγόρα” ύψωσαν την σημαία “100 χρόνια μνήμης Μικρασιατικής Καταστροφης “
Μια τελετή απλή με πολύ συναίσθημα και συγκίνηση.
Τους καλεσμένους  υποδέχθηκε ο σύλλογος”ΑΝΑΞΑΓΌΡΑΣ ” με τον πρόεδρο του κ. Βεττα και τα παιδιά , κορίτσια και αγόρια, ντυμένα με τις παραδοσιακές στολές των προσφύγων κρατωντας  την σημαία του συλλόγου.
Πρώτη έφθασε στην εκδήλωση η διοργανώτρια *αντιδήμαρχος.  πολιτισμού και αθλητισμού ,  κ. Αιδινη,
 και ακουθησαν *ο αντιδήμαρχος Ληλαντίων κ. Σέρρας , *ο πρόεδρος του χωριού μας κ. Μακρίδης,
εκπρόσωποι των συλλόγων
*ΑΝΑΞΑΓΌΡΑΣ,
*ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ,
*ΠΙΤΥΟΥΣΑ,
*ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ,
*ΚΑΠΗ ,
*ΑΝΑΞΙΜΈΝΗΣ
*Κάτοικοι του χωριού μας.
Ο ερχομός της Δημάρχου κ. Βακα σήμανε την έναρξη της εκδήλωσής. Η πρώτη συγκινητική στιγμή που ζήσαμε  ήταν όταν ο δρομέας Μπαράκος Μίλτος τερμάτισε στο μνημείο των προσφύγων αφού διήνυσε τρέχοντας την απόσταση Ψαχνά – Νέα Λάμψακος. Την διαδρομή του την αφιέρωσε στους προγόνους μας.
Ακολούθησε έπαρση της σημαιας, Επιμνημόσυνη δέηση, Ιστορική αναδρομή της Δημάρχου  Συγκινητικά λόγια από τον  κ.Ευθυμιάδη, Βράβευση του δρομέα, Κατάθεση στεφάνων, Η τελετή έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr