Εκλογές 2023 – Εύβοια: Πότε μπορεί να δοθεί παράταση στη ψηφοφορία
Ειδησεις ευβοια

Εκλογές 2023 – Εύβοια: Πότε μπορεί να δοθεί παράταση στη ψηφοφορία

Οι κάλπες θα ανοίξουν το πρωί της Κυριακής (21/5) και θα παραμείνουν ανοιχτές έως το απόγευμα στην Εύβοια.

Λίγες ώρες απομένουν από την 21η Μαΐου και τις Εκλογές 2023, οι πολίτες αναζητούν τι ώρα θα ανοίξουν οι κάλπες στην Εύβοια και σε ποια περίπτωση μπορεί να δοθεί παράταση.

Οι κάλπες θα ανοίξουν το πρωί της Κυριακής (21/5) και θα παραμείνουν ανοιχτές έως το απόγευμα. Συγκεκριμένα, οι κάλπες ανοίγουν στις 7:00 το πρωί της Κυριακής (21/5) και οι ψηφοφόροι μπορούν να ρίξουν το ψηφοδέλτιό του ως τις 19:00 το απόγευμα, όταν και η ψηφοφορία ολολήρώνεται.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο του ΥΠΕΣ «με την παρέλευση της καθορισμένης ώρας λήξης της ψηφοφορίας και εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ακόμη εκλογείς που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, η εφορευτική επιτροπή μπορεί να παρατείνει την ψηφοφορία για δύο ώρες κατ’ ανώτατο όριο.

Σε περίπτωση διακοπής, για οποιονδήποτε λόγο, της ψηφοφορίας, αυτή παρατείνεται με συμφωνία και του αντιπροσώπου της δικαστικής αρχής, για χρονικό διάστημα ίσο με τη διάρκεια της τυχόν διακοπής.

Σε ιδιαίτερα εξαιρετικές και απόλυτα δικαιολογημένες περιπτώσεις, η εφορευτική επιτροπή μπορεί να παρατείνει την ψηφοφορία και πέραν των δύο ωρών καθώς και από το χρόνο που διήρκεσαν οι διακοπές, μέχρι να εξαντληθεί ο αριθμός των παρόντων εκλογέων (άρθρο 89 παρ. 1 του π.δ. 26/2012)».

Εύβοια Εκλογές 2023: Πού ψηφίζω με είσοδο στο gov.gr

Για να μάθετε το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζετε, πρέπει να βάλετε 5 προσωπικά στοιχεία:

  • Επώνυμο (Ολογράφως)
  • Όνομα (Τα δύο πρώτα γράμματα)
  • Όνομα μητέρας (Τα δύο πρώτα γράμματα)
  • Όνομα πατέρα (Τα δύο πρώτα γράμματα)
  • Έτος γέννησης (4 ψηφία)

Πού ψηφίζω χωρίς είσοδο στο gov.gr

Πλέον, με δύο γραμμές λειτουργεί πλέον το τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου Εσωτερικών για την ηλεκτρονική πλατφόρμα «Μάθε που Ψηφίζεις».

Έχει μπει σε λειτουργία τηλεφωνικό κέντρο με δύο γραμμές εξυπηρέτησης (2131361500 και 2131313800) το οποίο λειτουργεί καθημερινά από τις 08.00 έως τις 20.00.

Μάλιστα, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Μαΐου το τηλεφωνικό κέντρο θα λειτουργήσει σε 24ωρη βάση.

Για την αποφυγή καθυστερήσεων και την αμεσότερη εξυπηρέτησή τους, το υπουργείο Εσωτερικών παρακαλεί τους εκλογείς να ενημερωθούν εγκαίρως για τον τόπο που ψηφίζουν.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr