Εκλογές 2023: Πότε θα κλείσουν τα σχολεία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκλογές 2023: Πότε θα κλείσουν τα σχολεία

Ποιες ημερομηνίες θα είναι κλειστά τα σχολεία προκειμένου να ψηφίσουμε στις εθνικές εκλογές
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία τις ημέρες πριν και μετά τις εκλογές 2023, προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές, όπως γίνεται συνήθως μιας και τα περισσότερα εξ αυτών αποτελούν εκλογικά κέντρα και πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες προετοιμασίες.

Οι εκλογές προκηρύχθηκαν για την Κυριακή 21 Μαΐου, σε περίοδο που τα σχολεία λειτουργούν ακόμα, καθώς το κλείσιμο τους για καλοκαίρι είναι προγραμματισμένο αργότερα.

Συγκεκριμένα, τα σχολεία πρόκειται να κλείσουν για καλοκαίρι στις παρακάτω ημερομηνίες:

  • Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά κλείνουν στις 15 Ιουνίου 2023
  • Το τελευταίο μάθημα στα Γυμνάσια θα γίνει στις 30 Μαΐου 2023. Οι εξετάσεις στα Γυμνάσια θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου.
  • Τα Λύκεια τελειώνουν τα μαθήματα στις 19 Μαΐου 2023. Πιο συγκεκριμένα όμως, στη Γ’ Λυκείου οι ενδοσχολικές εξετάσεις σταματούν στις 30 Μαΐου. Οι Α’ και Β΄ Λυκείου θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου 2023.

Επομένως, τα σχολεία πρόκειται να μείνουν κλειστά λόγω εκλογών:

  • Την Παρασκευή 19 Μαΐου
  • Τη Δευτέρα 22 Μαΐου

Οι επίσημες ανακοινώσεις σε κάθε περίπτωση θα γίνουν από το υπουργείο Παιδείας.

Πάντως σε κάθε εκλογική διαδικασία, το υπουργείο καλεί τους διευθυντές των σχολικών μονάδων, που έχουν οριστεί ως καταστήματα ψηφοφορίας, να παραδώσουν το πρωί της Παρασκευής 24 Μαΐου 2019 τις σχολικές αίθουσες στις κατά τόπους αρχές, ώστε να γίνει έγκαιρα η διαμόρφωση των αιθουσών και των χώρων που θα χρησιμοποιηθούν στις εκλογές. Επίσης, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων που τυχόν διαθέτουν τεχνικά μέσα διευκόλυνσης ατόμων με αναπηρίες (ράμπες, ασανσέρ κ.λπ.) να φροντίσουν ώστε να βρίσκονται στη διάθεσή τους για να εξασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβασή τους στις αίθουσες ψηφοφορίας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr