Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών της Στερεάς Ελλάδας στη Βόρεια Εύβοια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών της Στερεάς Ελλάδας στη Βόρεια Εύβοια

Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού θα υποδεχθεί σχολεία από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δράσης

Ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού υποδέχεται 28 σχολικές μονάδες από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της δράσης «Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών της Στερεάς Ελλάδας στη Βόρεια Εύβοια».

Σε συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού μαθητές από τους νομούς Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας και Εύβοιας εκδράμουν στη Βόρεια Εύβοια και στο Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού με σκοπό την διαμόρφωση της περιβαλλοντικής και πολιτιστικής συνείδησης των μαθητών & μαθητριών και γενικότερα των νέων της Στερεάς Ελλάδας σε σχέση με την περιοχή.

Η δράση πραγματοποιείται με στόχο

  • Τη συνειδητοποίηση της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος
  • Τη γνωριμία με τον πλούσιο πρωτογενή τομέα παραγωγής
  • Τη γνωριμία με τις ομορφιές της φύσης του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού
  • Τη γνωριμία με τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς

Οι περιηγητικές διαδρομές που θα ακολουθήσουν οι ομάδες των μαθητών, θα τους αποκαλύψουν το πλούσιο ιστορικό υπόβαθρο του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού και τις φυσικές ομορφιές της περιοχής. Τα παιδιά θα επισκεφθούν όλα τα ιστορικά, πολιτιστικά και φυσικού κάλλους σημεία σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιχορηγεί τη ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά όλων των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των επισκέψεων.

Το πρόγραμμα που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, ξεκίνησε στις 6 Απριλίου και ολοκληρώνεται στα μέσα Μαΐου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr