Εκτέλεση Σκαφτούρου: Μισθωμένους εκτελεστές βλέπουν οι Αρχές
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκτέλεση Σκαφτούρου: Μισθωμένους εκτελεστές βλέπουν οι Αρχές

Δεν ήταν στο πλευρό του οι σωματοφύλακές του

Τη Δευτέρα του Πάσχα οι σωματοφύλακές του φαίνεται ότι δεν ήταν στο πλευρό του.

Στην παραδοχή ότι οι άγραφοι νόμοι της νύχτας δεν βρίσκονται πια σε ισχύ καταλήγουν έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από την εκτέλεση του 55χρονου, Γιάννη Σκαφτούρου, μπροστά στα μάτια των παιδιών του στο εξοχικό του σπίτι στη Βοιωτία.

Μία άλλη παρατήρηση των αστυνομικών είναι ότι οι δράστες επιλέγουν πια το Καλάσνικοφ, όπλο που έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά από τα 25 συμβόλαια θανάτου που έχουν εκτελεστεί τα τελευταία χρόνια.

Το θύμα διέθετε φρουρά που αποτελούνταν από οπλισμένους και έμπειρους άντρες που τον συνόδευαν πάντα στις μετακινήσεις του. Τη Δευτέρα του Πάσχα, ωστόσο, οι σωματοφύλακές του φαίνεται ότι δεν ήταν στο πλευρό του. Την πληροφορία αυτή τη γνώριζαν οι εκτελεστές. Το ερώτημα είναι πως τη γνώριζαν. Είτε είχαν με κάποιο τρόπο καλή πληροφόρηση για τις κινήσεις του Γιάννη Σκαφτούρου είτε μέσω της φυσικής παρακολούθησης του στόχου τους διαπίστωσαν την απουσία τους.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι εάν ο 55χρονος είχε στο πλευρό του τις «σκιές» του, τότε οι δράστες θα ήταν αδύνατο να «χτυπήσουν» και να διαφύγουν αλώβητοι, όπως τελικά έγινε. Αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξαν να επιτεθούν χθες στη Βοιωτία και όχι στην Αθήνα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο οι εκτελεστές να ήταν «μισθωμένοι» κακοποιοί που έχουν κάνει και στο παρελθόν ανάλογες επιθέσεις. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζεται στο δρομολόγιο διαφυγής των δραστών, καθώς εκτιμάται ότι οι δύο από τους τέσσερις κινήθηκαν πεζοί για κάποιο διάστημα. Και αυτό διότι προέκυψε πρόβλημα με τη μοτοσικλέτα τους την οποία εγκατέλειψαν άρον άρον. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να καταλάβουν το δρομολόγιο των δύο αντρών που βγήκαν «εκτός σχεδίου», στην προσπάθειά τους να βρουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά τους.

«Παρά το πρόβλημα που προέκυψε κατάφεραν να εξαφανιστούν. Αυτό δείχνει ότι είναι έμπειροι. Έγινε μεγάλη προσπάθεια για τον εντοπισμό τους, σηκώθηκε ακόμα και ελικόπτερο, χωρίς όμως αποτέλεσμα», λέει αστυνομική πηγή.

Στο σημείο της δολοφονίας, στην αυλή του εξοχικού, βρέθηκαν 15 κάλυκεςαπό Καλάσνικοφ και ένας κάλυκας των 9 χιλιοστών (που προέρχεται ενδεχομένως από το όπλο ατόμου που προσπάθησε να αμυνθεί). Ο Γιάννης Σκαφτούρος γνώριζε ότι είναι στόχος και γι’ αυτό μετά την αποφυλάκισή του λάμβανε ιδιαιτέρως αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας. Μετά την αποφυλάκισή του είχε στραφεί σε νόμιμες δραστηριότητες, ωστόσο, οι αστυνομικοί αναζητούν τις εκκρεμότητες του παρελθόντος του για να βρουν αυτούς που είχαν κίνητρο να του επιτεθούν.

Ποιος ήταν ο Σκαφτούρος

Το όνομά του είχε τοποθετηθεί από τους αστυνομικούς στην ηγετική ομάδα του εγχώριου οργανωμένου εγκλήματος.

Είχε κατηγορηθεί για υποθέσεις απαγωγών, εκβιασμών, εκρήξεων και ένοπλων επιθέσεων. Η πιο γνωστή από αυτές αφορούσε στην απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου, υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε πρωτόδικα και αθωώθηκε σε δεύτερο βαθμό.

Τον Ιούνιο του 2018 είχε γίνει απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατούνταν. Δράστες ήταν μέλη της μαφίας των φυλακών που ήθελαν να τον σκοτώσουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Ο Σκαφτούρος αποφυλακίστηκε πριν από περίπου δύο χρόνια. Η τελευταία «συνάντησή» του με αστυνομικούς έγινε το Φεβρουάριο του 2020 στη Γλυφάδα. Εκεί σε τυχαίο έλεγχο που του έκαναν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. διαπιστώθηκε ότι είχε πάνω του ένα πιστόλι που το κατείχε παράνομα, όπως και έναν ασύρματο συντονισμένο σε συχνότητα της Αστυνομίας.

Ο έλεγχός του αποκάλυψε ότι ο Γιάννης Σκαφτούρος κυκλοφορούσε οπλισμένος, ενώ είχε πάνω του και ένα μαχαίρι.

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr